Afbeelding
Foto: stock

Lezers schrijven

Actueel 216 keer gelezen

Koning Willem-Alexander opende het prachtig nieuwe Erasmus MC afgelopen week, Yeah trots en met een rondleiding. (Een mooi artikel in het AD).
Jammer dat er bij sluitingen van regionale ziekhuizen, Spoed Eisende Hulpen, Huisartsenposten en de vele ontslaggolven in deze zorgsector niemand van het Koningshuis aanwezig is om afscheid te nemen.
Dankzij de 1 miljard kostende verbouwingen van het Erasmus MC zijn alle derderangs burgers in alle regio gemeenten van de Veilgheidsregio Rotterdam-Rijnmond verstoken van directe acute zorg, met daarbij per individuele inwoner een enorm verhogende stijging van onkosten wanneer ze aan de beurt zijn in acute nood.
Burgervader van Rotterdam, Achmed Aboutaleb legt de vinger precies op de zere plek in de media, door de hulp die hem is geboden bij de SEH van het Erasmus MC, citaat: "Ik kwam met een verstuikte enkel bij de eerste hulp terecht. Het was allemaal perfect geregeld".
Mijn vraag direct daarop: Vraag dat eens aan b.v.b. inwoners van de 202.000 tellende gemeenten van Voorne-Putten en Hoogvliet, waarbij diegenen in 1 op de 5 gevallen langer dan de 15 minuten geldende aanrijtijdennorm van Ambulances moeten wachten, in veel gevallen een rit van meer dan 30 minuten moeten beleven en daarna op het Transferium nog 1,5 uur of langer moeten wachten voordat ze uiteindelijk medisch geholpen worden.
Het zou de machtige bestuurders sieren om daar verandering in te brengen en wel direct!

Willem Heijdacker, Voorzitter Stichting Acute Zorg VPR.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant