Afbeelding
Foto: stock

GroenLinks en PvdA blij met goedkopere bus

Actueel 197 keer gelezen

Vorig weekeinde heeft zich in stilte een revolutie voltrokken in het Zuid-Hollandse openbaar vervoer. In plaats van duurder werd het openbaar vervoer voor het eerst deze eeuw goedkoper. In Zuid-Holland Noord (de regio Leiden, Alphen, Gouda) en Zuid-Holland (Hoekse Waard en Goeree Overflakkee) is de kilometerprijs verlaagd tot de prijs van 2015. Bovendien gaat het de komende jaren niet stijgen. Bij de Drechtsteden is de bedoeling dat de nieuwe vervoerder eind dit jaar ook gelijk tegen een lager tarief gaat rijden.

Ron Hillebrand, fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten: 'Wij hebben hier jarenlang hard voor geknokt. Dan is het fijn als dat resultaat oplevert en de bustarieven blijvend omlaag gaan.' GroenLinks Statenlid Berend Potjer vult enthousiast aan: 'Dit is heel goed nieuws voor de busreizigers van Zuid-Holland. De bus wordt goedkoper en er komt een einde aan de jaarlijkse prijsstijgingen. Dat maakt het reizen met de bus betaalbaarder en aantrekkelijker.'

Wat GroenLinks en PvdA betreft is dit een eerste stap. Op initiatief van GroenLinks onderzoekt de provincie nu het invoeren van goedkopere abonnementen voor de daluren. Ook hopen de partijen dat de metropoolregio en andere provincies het Zuid-Hollandse voorbeeld volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant