Functioneringssluiting Maeslantkering | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: RWS

Functioneringssluiting Maeslantkering

  •   114 keer gelezen   Actueel

Hoek van Holland - Eénmaal per jaar, voor aanvang van het stormseizoen, test Rijkswaterstaat de sluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering. Deze zogenaamde functioneringssluiting vindt plaats op zaterdag 15 september. Deze keringen hebben de taak om 2 miljoen inwoners van Zuid-Holland te beschermen tegen stormvloeden vanaf zee. Het Keringhuis, dat naast de Maeslantkering ligt, biedt bezoekers rondleidingen en educatieve activiteiten aan voor jong en oud. Ook wordt een nieuwe buitenexpositieruimte geopend met als thema waterberging.

Klaar voor het stormseizoen
Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd vóór de start van het stormseizoen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen. De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen.

Programma
Het Keringhuis is op deze dag geopend van 11.00 tot 21.00. Het verwachte sluitmoment zal rond 18.20 zijn.

Gedurende de dag worden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering zelf. Vanwege de verwachte drukte adviseren wij u zich alvast in te schrijven voor een rondleiding. Dan kan gemakkelijk via www.keringhuis.nl.

Buiten de rondleidingen is er nog veel meer te doen voor jong en oud. Zo kunt u een film kijken over de bouw van de Maeslantkering en in het Keringhuis kunt u onze diverse exposities bekijken. Kinderen kunnen in het Keringhuis zelf met pompen aan de slag om opkomende water weg te pompen en ook is er op het buitenterrein de waterspeelplaats waar ze dijken kunnen bouwen van zandzakken en het water van de grote rivieren tegenhouden. In het restaurant kunt u genieten van een hapje en een drankje, met een geweldig uitzicht op de Maeslantkering.

Modern Wereldwonder
De verhalen over de bouw van dit imposante bouwwerk krijgt extra aandacht in het onlangs verschenen boek "Modern Wereldwonder, Geschiedenis van de Deltawerken" samengesteld door Bert Toussaint. De Maeslantkering is het schoolvoorbeeld van extreme engineering. De Deltawerken spreken nationaal en internationaal tot de verbeelding. Het mammoetproject van de Deltawerken heeft zich een status verworven die veel groter is dan die van andere grote twintigste-eeuwse ingenieurswerken in ons land. Dit machtige boek is op 15 september te koop in het Keringhuis.

Datum en tijdstip van de functioneringssluiting zijn onder voorbehoud en kunnen vanwege weersomstandigheden nog wijzigen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>