Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Windmolens langs het Spui worden zichtbaar

Actueel 1.406 keer gelezen

Simonshaven – Ter hoogte van de Schuddebeursedijk in Simonshaven beginnen aan de overkant van het Spui tussen Nieuw-Beijerland en Piershil de vijf mega grote windmolens van het Windpark Spui vorm te krijgen.

De Raad van State heeft in januari de bezwaren tegen de bouw van de vijf windturbines afgewezen. De molens in de gemeente Korendijk worden met een hoogte van 210 meter de hoogste van de hele regio. De wieken reiken zelfs tientallen meters hoger dan de Euromast.

De windmolens komen in een lijn parallel aan het Spui te staan en gaan ruim 70 miljoen kWh per jaar produceren; twee en een half tot vierenhalf MW per turbine. Genoeg stroom voor ruim 20.000 huishoudens.

De bouw van de turbines is naar verwachting in februari klaar. Tot eind april volgend jaar is een deel van de Spuiweg afgesloten, incl. het fietspad. De afsluiting gebeurt met het oog op de vele transporten met afwijkende afmetingen waardoor gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. De eerste turbine zal eind januari 2019 in gebruik worden genomen. Eind maart van het volgend jaar werken alle turbines.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant