Afbeelding

Taptoe Hellevoetsluis zaterdag 15 september

Actueel 410 keer gelezen

Hellevoetsluis - Wegens het enorme succes van de vorige edities organiseert Stichting Taptoe Hellevoetsluis voor de vierde keer een TAPTOE met een STREETPARADE in Hellevoetsluis. Maar liefst acht muziek- en showkorpsen zullen u gaan vermaken tijdens dit spectaculaire evenement.

Naast de diverse medaillewinnaars en kampioenen van het afgelopen Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade, heeft Taptoe Hellevoetsluis dit jaar een internationale primeur. Het flitsende en verfrissende Spielmanzug Rödemis uit Husum –  Duitsland.

Maar liefst acht topentertainers zullen 's middags een street­parade door winkelcentrum  De Struytse Hoeck verzorgen en over de Amnesty Internationallaan lopen om daarna 's avonds een wervelende muzikale show te verzorgen op het taptoeterrein.

Programma
Zoals u van Taptoe Hellevoetsluis gewend bent, bestaat het overgrote deel van het programma uit show- en marchingbands met nationale en internationale faam. Daarnaast zal natuurlijk de plaatselijke trots, show- en drumfanfare Sempre Crescendo Hellevoetsluis deelnemen, dit jaar tijdens de streetparade.

Spielmanszug Rödemis – Husum (Duitsland)
Met hun wiskundig ogende show scoorden deze Duits jongeren tijdens het Wereld Muziek Concours 2017 hoge punten.  Al vele jaren treden zij in allerlei landen op. Televisieprogramma's in Frankrijk en Duitsland, zoals de Musikantenstadl, behoren tot de speciale hoogtepunten voor de 40 jonge muzikanten. Zij zullen het Hellevoetse publiek zeker vermaken met hun optredens.

Flora Band – Rijnsburg
Uiteraard heeft de organisatie zoveel mogelijk kampioenen voor het programma weten te strikken. De marskampioen van het Wereld Muziek Concours 2017 vormt dus ook een onderdeel van de lijst met deelnemende topkorpsen. De Flora Band bestaat uit ongeveer 50 mannen van 15 tot 50 jaar. De Flora Band is in hun stijl, muziekkeuze wat betreft show en mars, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting.

Jong Advendo - Sneek
De Advendokorpsen zijn een vast onderdeel geworden van het afwisselende programma, wat Taptoe Hellevoetsluis aanbiedt. Dit jaar zal Jong Advendo zich presenteren. Advendokorpsen staan bekend als vooruitstrevend en vernieuwend. En dit is al terug te vinden in de opleiding van de jeugd en de shows van Jong Advendo. Met 60 jeugdige leden zullen ze u dit jaar vermaken.

DVS - Katwijk
Het muzikale visitekaartje van Katwijk, Door Vriendschap Sterk, wordt deze editie vertegenwoordigd door zowel de marchingband als hun junioren. De marchingband is befaamd om haar aparte sound, die ontstaat door de balans tussen de individuele klankkleuren, welke samensmelten in een eenheid van geluid. Het brede mars- en polkarepertoire, de strakke marsorde en spectaculaire shows maakt de marchingband tot een graag geziene gast op taptoes en parades in binnen- en buitenland. De junioren met jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar hebben, net als hun 'grote broer' de marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoren tot de top van de jeugdkorpsen.

Kamper Trompetter Korps
Het Kamper Trompetter Korps is een bijzonder populaire, bruisende showband. Als ambassadeurs van de stad Kampen reizen ze heel Europa door. De unieke uniformering en eigentijdse muziekstijl maken elk optreden tot een belevenis. Kenmerkend voor de eigen stijl is de goed in het gehoor liggende muziek die met een enorme drive en energie wordt gebracht. Het Kamper Trompetter Korps, een gepassioneerde showband die een blijvende indruk achterlaat.

Amantius
De provincie Noord-Brabant wordt dit jaar vertegenwoordigd door show- en marchingband Amantius uit 's-'s-Hertogenbosch. Hun repertoire bestaat uit stevige marsen voor op straat, showmuziek (thema: legends), finale- en concertwerken. Met een inmiddels herkenbaar geluid zijn zij een graag geziene gast op streetparades en taptoes in binnen- en buitenland.

Sempre Crescendo
DE show- en drumfanfare van Voorne-Putten zal dit jaar een optreden verzorgen tijdens de streetparade. De afgelopen jaren hebben zij diverse optredens mogen verzorgen in binnen- en buitenland tijdens verschillende grote optochten. Hun missie is herkenbare muziek en verrassende bewegingen.

Korte geschiedenis
In 2012 organiseerde muziekvereniging Sempre Crescendo ter gelegenheid van haar 85-jarig bestaan de eerste Taptoe Hellevoetsluis. Dit nieuwe muzikale spektakel in Hellevoetsluis was een daverend succes! Nationale topkorpsen gaven het publiek een onvergetelijke avond. Op 11 februari 2014 werd Stichting Taptoe Hellevoetsluis opgericht, met als doel van de Taptoe Hellevoetsluis een tweejaarlijks muziekfeest te maken voor alle liefhebbers van muziek en show.

Naast de taptoe organiseert Stichting Taptoe Hellevoetsluis in samenwerking met winkelcentrum de Struytse Hoeck ook dit jaar weer een streetparade. Deze streetparade zal voorafgaand aan de taptoe vanaf 14:00 uur op zaterdagmiddag plaatsvinden. De route loopt dwars door het winkelcentrum en zal haar weg vervolgen over de Amnesty Internationallaan naar het taptoeterrein.

Social Media
Wilt u niets missen op het gebied van de deelnemers, het evenement en het laatste nieuws? Bekijk  www.taptoehellevoetsluis.nl of like en/of volg het evenement via de Facebookpagina www.facebook.com/taptoe.hellevoetsluis/.

Organisatie
De organisatie bestaat uit een bestuur van vier personen. Tijdens het evenement worden zij bijgestaan door ruim 50 vrijwilligers van muziekvereniging Sempre Crescendo uit Hellevoetsluis, scholengemeenschap Helinium en andere enthousiaste mensen die de taptoe een warm hart toedragen.

Doelstelling daarbij is dat Taptoe Hellevoetsluis tot een van de beste van Nederland gaat behoren. Voor de toekomst streeft de stichting ernaar om de taptoe nog verder te professionaliseren en uit te breiden.

Streetparade
Vanaf 14:00 uur zullen de deelnemende korpsen op verschillende locaties in het winkelcentrum hun kunsten aan u vertonen. Dit zal onder andere zijn, tegenover de HEMA, bij H&M en in het overdekte gedeelte bij Jumbo/Kippie.

Aansluitend zullen de korpsen omstreeks 16:00 uur over de Amnesty Internationallaan in optocht marcheren naar het Taptoeterrein. En dat wilt u echt niet missen, toch?

De streetparade is voor iedereen gratis te bewonderen, en de organisatie hoopt dan ook veel mensen te verwelkomen langs de route. De Amnesty Internationallaan zal tijdelijk (van 16:00 tot 17:00 uur) afgesloten worden voor het verkeer. In de groenstroken is meer dan genoeg ruimte om de optocht goed te kunnen zien en beleven.

Toegangsprijzen, verkoopadressen en prijzen
Toegangskaarten voor de Taptoe Hellevoetsluis zijn verkrijgbaar via de webshop op www.taptoehellevoetsluis.nl (t/m 14 september 12:00 uur). Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de voorverkoop t/m zaterdag 15 September 12:00 uur bij de volgende winkels: Primera Bakker, Struytse Hoeck 38, Hellevoetsluis en Slijterij Breur, Evertsenplein 74, Hellevoetsluis.

Mindervaliden kunnen kaarten via de website bestellen. Als u vragen heeft kunt u contact op nemen met de verkoop (06-10910452) of via verkoop@taptoehellevoetsluis.nl.

U kunt geen reservering doen op stoelen. Dit betekent dat u zelf uw plaats kunt uitzoeken op de tribune. De organisatie raadt  u dan ook aan, áls u een bepaalde voorkeur heeft dat u op tijd aanwezig bent. Voor de sponsors worden wel bepaalde stoelen gereserveerd, daar zij dit evenement mogelijk maken.

Kaarten in de voorverkoop kosten € 12,00 exclusief € 1,50 administratie- en verzendkosten per bestelling. Toegangskaarten bij de kassa kosten € 14,00. Hier kan echter niet met pin-passen of creditcards betaald worden, alleen contant.

De kassa op het taptoeterrein is geopend op zaterdag 17 september vanaf 18.30 uur. Het terrein kunt u vanaf 19:00 uur betreden.

Algemene informatie
Aantal deelnemers: Ruim 350 muzikanten
Datum: zaterdag 15 september 2018
Tijd streetparade: 14:00 – 17:00 uur
Tijd taptoe: 19:30 – 22:30 uur
Plaats: Hellevoetsluis
Locatie: Grasveld gelegen voor het technisch paviljoen van het Helinium, Fazantenlaan 1 (tevens prima toegankelijk voor mindervaliden)
Tribune met kuipstoeltjes, toiletten aanwezig

Vooraf, in de pauze en achteraf zijn consumpties op het taptoeterrein verkrijgbaar.

Website: www.taptoehellevoetsluis.nl
E-mail: info@taptoehellevoetsluis.nl

Uit de krant