Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Pas volgend jaar écht diamant

Actueel 340 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag feliciteerde wethouder Jan Willem Mijnans diamanten bruidspaar Krijnen- van de Berg. Op 27 augustus 1958 traden zij in Rijswijk in het huwelijk.

Jacques (84) zag in Rotterdam het levenslicht. Hij deed onderhoudswerk aan schepen en voer later 10 jaar lang heel de wereld rond. De in Rijswijk geboren en getogen Jeanne (79) werkte toentertijd op hetzelfde kantoor als Jacques' zus Martha. Jeanne en Martha maakten deel uit van een vriendengroep die regelmatig samen uit ging. Bij die uitjes ging ook Jacques wel eens mee. En zo ontmoetten Jeanne en Jacques elkaar, kregen verkering en verloofden ze zich in 1957.

Ze trouwden in 1958 voor de wet en in 1959 in de kerk. 'Om je in te kunnen schrijven voor een huis moest je eerst getrouwd zijn', vertelt mevrouw Krijnen. Omdat meneer Krijnen's gezondheid de laatste tijd sterk achteruit gaat, is nu vast het diamanten wettelijke huwelijksjubileum gevierd, maar voor Jeanne en Jacques telt de kerkelijke inzegening als hun trouwdag.

Een groot deel van hun huwelijk woonde het paar in Rotterdam. Ze kregen vier kinderen en hebben ook zes klein- en vier achterkleinkinderen. 'Gewoon doorgaan en blijven ademhalen', is volgens het diamanten stel het fundament van hun al zo lange huwelijksband. Waarom ze zo'n 10 jaar geleden naar Spijkenisse verhuisden en wat ze zoal in 60 jaar huwelijk meemaakten leest u volgende week in Groot Nissewaard.    

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant