Afbeelding
Foto: stock

Lezers schrijven

Actueel 381 keer gelezen

Burger weggezet door raadslid ONS

Volgens het Coalitieakkoord is burgerparticipatie een belangrijk item voor ONS, de PvdA en de VVD.

Een onderdeel van deze participatie is het spreekrecht voor burgers. Bij Commissie Vergaderingen en Raadsvergaderingen kan elke burger zich tot de Commissie en/of Raad wenden met zijn vragen of kritiek.
Van dit spreekrecht heeft de heer R. Oranje twee keer gebruik gemaakt.

In betreffende aangelegenheden ging het over mogelijke stembusfraude en de heer R. Oranje wilde dat het e.e.a. onderzocht zou worden.

Omdat dit zijns inziens niet binnen de daarvoor geldende termijn plaats vond, stuurde hij een mail naar alle fractie-voorzitters met een vraag over de stand van zaken.

Raadslid Pieter de Vos van ONS, overigens geen fractie-voorzitter, meende uit naam van alle Raadsleden als volgt te moeten reageren: "Hpu toch eens op.met die onzin. Ga je energie ergens anders aan besteden. Niemand neemt je serieus".

Het onderwerp, dat een burger aankaart kan mogelijk irritatie opwekken.
Maar iedere burger dient door een Raadslid serieus genomen te worden en zeker niet te worden beledigd. Welke burger durft nog gebruik te maken van zijn spreekrecht?

R. Oranje

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant