Kijk in het programmaoverzicht voor de hoogtepunten van het grootste evenement van Hellevoetsluis
Kijk in het programmaoverzicht voor de hoogtepunten van het grootste evenement van Hellevoetsluis

Het is bijna zover.... de 40e editie Vestingdagen!

Actueel 247 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het aftellen naar de Vestingdagen is nu echt begonnen. Vanaf vrijdag 17 augustus tot en met zondag 19 augustus is het feest in Hellevoetsluis, waar meer dan honderdduizend bezoekers worden verwacht tijdens de veertigste editie van dit jaarlijkse spektakel. Ook dit jaar staat het driedaagse evenement weer bol van de activiteiten. Kijk in het programmaoverzicht wat er te doen is tijdens de Vestingdagen.  

Er zijn het hele weekend volop activiteiten voor jong en oud door de gehele historische Vesting. Je komt echt ogen en oren te kort als je alles zou willen zien en beleven. Dus heb je na één dag nog niet alles gezien, dan kom je toch gewoon nog een dag.

Wat is er zoal te doen en te zien?
De Vesting staat tijdens deze dagen vol met historische pronkstukken; van stoommachines tot het Fordje van Vermaat. Deze speciale T Ford autobus, waarmee Koningin Juliana in 1971 werd vervoerd ter gelegenheid van de opening van de Haringvlietdam, is weer terug in Hellevoetsluis. En ook de donkerrode Europa Express touringcar is ter beschikking gesteld door de Stichting Veteraan Autobussen (S.V.A.) zodat het publiek deze oldtimer kan bewonderen. Boeren en verzamelaars uit heel Voorne-Putten laten hun oldtimer tractoren zien. Bouwmachines van Toen zal dit jaar weer met enkele stoomwalsen op het terrein bij het Zuidfront te vinden zijn waar zij demonstraties zullen geven. Dit zijn slechts enkele van de vele, vele oldtimers en stoommachines die drie dagen lang getoond worden aan de bezoekers.

Bijzondere schepen
Er zijn een aantal bijzondere schepen te bezoeken of te bewonderen tijdens deze dagen, waaronder prachtig authentieke stoomschepen alsook De Buffel, De Bernisse en Lichtschip Noordhinder en de Zeefakkel. Maar er is nog een groot schip waar velen graag eens een kijkje op zouden willen nemen: De Vliestroom. Na drie decennia en vele zeemijlen zal dit betonningsschip worden uit gefaseerd. Het vertrouwde beeld van de Vliestroom in de Koopvaardijhaven zal eind 2018 niet meer zijn. Daarom houdt de Vliestroom op zaterdag open schip. Ook de Marine keert terug naar Hellevoetsluis, marinestad van weleer, om mee te doen aan deze bijzondere editie.

Van kermis tot oude ambachten
Natuurlijk is ook de jaarlijkse kermis er weer en kunnen alle shoppers gezellig struinen langs de vele kraampjes van de braderie. In de Molenstraat wordt een mini-event georganiseerd; de bewoners van deze straat zorgen ieder jaar voor een folkloristische sfeer met oude ambachten en straattheater. Alle musea, monumenten en de vuurtoren zijn te bezichtigen. Zaterdagavond is er het traditionele vuurwerk en de vlootschouw. Uiteraard zijn er weer tal van muzikale optredens.

Kijk op de pagina hieronder voor het actuele programmaoverzicht van de Vestingdagen 2018!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant