Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Koninklijke onderscheiding voor Jan de Regt

Actueel 729 keer gelezen

Simonshaven - Vandaag viert Volkstuinvereniging de Hoop het 100-jarig bestaan. 

Voor penningmeester Jan de Regt is het een dag om nooit meer te vergeten. Het heeft Zijne Majesteit immers behaagd om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Wouter Struijk spelde hem de versierselen op.

Jan de Regt is vanaf zijn achttiende jaar al lid van de volkstuinvereniging en viert dit jaar zijn vijftig jarig lidmaatschap. Hij vormt het 'gezicht' van de vereniging en vervult veelal de functie van algemene vraagbaak binnen de VTV. Met andere woorden, 'hij is de tuinvereniging', zo staat in de aanvraag omschreven.

Vanaf 1982, tot aan de dag van vandaag, vervult hij met verve de functie van penningmeester. In 2009 is Jan tot erelid van de VTV 'De Hoop' benoemd.

Ongeacht zijn leeftijd is hij onvermoeibaar en beheert hij vele functies, waarvan de meeste geheel belangeloos. Zo verzorgt hij niet alleen het innen van de contributie, maar ook het onderhouden van contacten met diverse partijen, in het hoogseizoen maait hij vrijwel wekelijks het gras, ploegt en freest de tuinen, geeft tuinen en sleutels uit, onderhoudt paden, hekwerken, drainage en verzorgt de inkoop van tuinmateriaal, plantgoed, zaden, enz. Kortom teveel om op te noemen. Zijn tomeloze energie en inzet zijn vrijwel onnavolgbaar. Reden voor het bestuur om Jan de Regt voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant