Afbeelding
Foto: PR

Voedselbank Spijkenisse ontvangt cheque van CAA

vr 20 jul 2018, 20:50 Actueel 322 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteren ontving de Voedselbank Spijkenisse een cheque van € 3482,00 van Collens Assurantie Advies (CAA).

Directeur Bernard Collens en zijn vrouw waren speciaal naar de Voedselbank gekomen om de cheque te overhandigen. Dit mooie bedrag werd gerealiseerd tijdens het onlangs gehouden CAA Goede Doelen Tennistoernooi en wordt besteed aan de reparatie van de bestelbus en vrachtwagen. Zonder deze transportmiddelen is het werk van de voedselbank namelijk niet mogelijk en beide wagens worden intensief gebruikt. De vrijwilligers waren donderdagmiddag druk doende met het inpakken van alle voedselpakketten, die iedere vrijdag worden uitgegeven aan zo'n 360 gezinnen in Nissewaard en zo'n 75 daarbuiten, zoals in Brielle.

Een groot deel van de voedselproducten komt vanuit de landelijke distributie via het Regionaal Distributie Centrum in Rotterdam. Voedselbanken Nederland heeft daartoe afspraken met grote leveranciers. Een ander deel van de voedselproducten krijgt de Voedselbank Spijkenisse uit eigen lokale en regionale contacten. Momenteel wordt gezocht naar extra van dit soort lokale contacten, waarbij vooral groente en fruit op het wensenlijstje van de Voedselbank staan om de Schijf van Vijf te kunnen blijven volgen.

Bernard Collens complimenteerde alle vrijwilligers voor hun grote inzet. Hopelijk zorgt zijn mooie gebaar voor veel andere sponsors, waardoor de Voedselbank haar belangrijke werk voort kan zetten. Info op www.voedselbankspijkenisse.nl en Facebook.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant