Al 60 jaar een paar.
Al 60 jaar een paar. Foto: Anita Tempelman

‘Die moet ik hebben’ mondde uit in diamanten huwelijk

Actueel 193 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag feliciteerde burgemeester Salet diamanten bruidspaar Hannewijk-van der Ster. Vandaag is het precies zestig jaar geleden dat ze elkaar in Pernis het ja-woord gaven.

Therese van der Ster werd geboren in Maasluis maar bracht haar jeugd grotendeels in Vlaardingen en later Hoogvliet door. Bart Hannewijk zag het levenslicht in Tilburg maar verhuisde door het werk van z'n vader die beroepsmilitair was vele malen. Hij woonde in Gouda en Delft maar kwam uiteindelijk in Rotterdam terecht.

Bart ging naar dansles en ontmoette daar Therese die bij de zelfde dansschool op dansles zat. 'Die moet ik hebben dacht ik meteen toen ik haar zag', vertelt meneer Hannewijk met fonkeling in z'n ogen, alsof het gisteren was. De week erna bracht hij Therese naar de bus waarmee ze terug naar Hoogvliet moest. Meneer Hannewijk was vrachtwagen chauffeur bij Van Gend & Loos in Rotterdam en in die hoedanigheid kwam hij niet lang daarna een bestelling brengen bij kantoorboekhandel Dunnebier aan de Korte Hoogstraat. De verbazing was groot toen hij daar de 17-jarige Therese trof, die er als verkoopster werkte. 'Het heeft zo moeten zijn', vertelt mevrouw Hannewijk.

Over hoe het hen in 60 jaar huwelijk verging en zij in Spijkenisse belandden leest u volgende week in de papieren uitgave van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant