Een megaoogst dit jaar!
Een megaoogst dit jaar! Foto: Arend Troost (NVP)

Markenburgschool wint pieperpootbokaal met megaoogst

Actueel 239 keer gelezen

Geervliet - Het was de grootste oogst aller tijden in de historie van het pieperpoot project voor scholen, de tien kilo die de Markenburgschool in Geervliet vrijdag opgroef uit de grote kist op het schoolplein. Daarmee won de groep 7 van meester Bram de pieperpoot bokaal van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten (NVP). 

De gelegenheidsboeren die eind maart 15 pootaardappelen in de grond stopten, die regelmatig water gaven en er verder maar het beste van hoopten, waren hoogst verbaasd over het succes. In de on-Hollandse hitte waren de aardappelplanten boven de grond vrijwel volledig verdord, maar ondergronds voltrok zich het wonder: daar groeide in drie maanden tijd een emmer vol piepers.

Het was voor alle vier de scholen die deelnamen aan het pieperpoot project een goed aardappeljaar. De Hellevoetse cbs de Bron pakte met ruim 5 kilo de tweede plaats, cns de Nieuwe weg in Oostvoorne scoorde ruim 4,5 kilo en pcb de Aanwas in Zuidland volgde met bijna 3,5 kilo. De Duif uit Spijkenisse was vorig jaar de winnaar met 3,9 kilo.

Tussen het telen door gingen enkele schoolklassen bij een echte aardappelboer op bezoek om te kijken hoe het er daar, in het groot, aan toegaat. De zelf opgegraven aardappeltjes worden in de laatste week van het schooljaar in de klas gebakken. NVP trakteerde alle pieperpoters op een royale zak Hoekse chips. De winnaars kregen bovendien een mooie trofee. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant