Kinderburgemeester Alaysha (m) en haar familie hadden een hele leuke middag.
Kinderburgemeester Alaysha (m) en haar familie hadden een hele leuke middag. Foto: Foto-OK.nl

Kinderburgemeester voor een dag

wo 4 jul 2018, 20:48 Actueel

Spijkenisse - Vandaag was het een bijzondere dag voor de op 9 juni in theater De Stoep tot Kinderburgemeester verkozen Alaysha van Oort. De negenjarige leerlinge uit groep zes van  basisschool De Toermalijn mocht een middag meelopen met burgemeester Mirjam Salet.

Na met haar moeder, broertje Indy en beste vriendin Kymani ontvangen te zijn op het stadhuis, sprak ze samen met de echte burgemeester met de politie over allerlei dingen die kinderen aangaan. Vervolgens mocht ze in de hal van het stadhuis de 'Zomercampagne tegen inbraak' starten door de in de hal van het stadhuis ingerichte Veiligheidstent te openen. Tijdens deze campagne krijgen bewoners tips en informatie over maatregelen die zij zelf kunnen nemen om inbraak tijdens de vakantieperiode te voorkomen. In de tent liggen flyers met tips en vanmiddag waren er Goa's aanwezig om vragen te beantwoorden.

Hierna vertrok het gezelschap in een ladderwagen van de brandweer naar de brandweerkazerne aan de Schenkelweg. Daar kregen ze onder andere een rondleiding, mochten ze meedoen aan een brandweeroefening en ging Alaysha samen met haar moeder, broertje en vriendin in het bakje van de ladderwagen een flink eind de lucht in. 'Heel vet' volgens Alaysha en haar broertje; haar moeder had wat minder genoten van het avontuur in de lucht.

Na afloop was er een heuse persconferentie in het stadhuis. Alsof ze het dagelijks deed en zonder zichtbaar last te hebben van zenuwen of verlegenheid, beantwoorde de Kinderburgemeester de gestelde vragen als een echte professional. Het lijkt de jonge Nissewaardse best leuk om later echt burgemeester te worden, maar als dat niet lukt wil ze graag kapster worden.

Alaysha en haar familie hadden het net als burgemeester Salet reuze naar hun zin. 'Het was een hele leuke middag.' Vorige week mocht Alaysha al de nieuwe natuurspeeltuin bij Zuidland openen en afgelopen maandagavond bezocht ze de fractie van ONS om over allerlei voor kinderen belangrijke zaken zoals speeltuinen en overlast van hondenpoep op speelvelden te praten. Na afloop van de meeloopmiddag kregen Alaysha, Indy en Kymani een goedgevulde goodiebag mee naar huis.  

 Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant