Foto: Arie Wijten, directeur AZRR en Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis ( schudden elkaar de hand ) zijn trots op de start van het ambulance transferium
Foto: Arie Wijten, directeur AZRR en Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis ( schudden elkaar de hand ) zijn trots op de start van het ambulance transferium

Maasstad Ziekenhuis en Ambulance Zorg Rotterdam-Rijnmond verkorten wachttijden Spoedeisende Hulp

Actueel 509 keer gelezen

Het Maasstad Ziekenhuis en Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) zijn gestart met een 'ambulance transferium' op de Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis. Het doel hiervan is een einde te maken aan de soms lange wachttijden bij spoedeisende hulp posten in de regio.

Het ambulance transferium is een speciale ruimte waar het ambulancepersoneel patiënten die even kunnen wachten meteen na binnenkomst overdraagt aan een transferiumverpleegkundige. Daar wacht de patiënt onder deskundig toezicht comfortabel in een bed in plaats van op een brancard op de gang of wachtkamer, totdat de Spoedeisende Hulp de zorg overneemt. Hierdoor kan de ambulance weer snel op pad om anderen te helpen. 

Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis: "Als ziekenhuis wil je uiteraard zo snel mogelijk de juiste zorg verlenen aan patiënten. Als dat vastloopt, moet je kijken hoe je het samen kunt oplossen. Ik ben trots op deze samenwerking met de AZRR en hoop dat de aanpak werkt, zodat we goed voorbereid de drukke wintermaanden ingaan."   Hoge druk op spoedeisende hulp verminderen  De Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis is een van de drukste spoedeisende hulp posten in de regio. Dagelijks komen er grote aantallen patiënten binnen en regelmatig gebeurt dat tegelijk. 

 
Arie Wijten, directeur ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond: "Afgelopen winter gebeurde het wel eens dat er drie of vier ambulances stonden te wachten om patiënten te kunnen overdragen. Ik ben blij dat we in goed overleg met het Maasstad Ziekenhuis gezamenlijk deze oplossing hebben bedacht en dat we nu al starten met de proef om ervaring op te doen." 
 
Onno Terpstra, teamleider op de Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis: "Het ambulance transferium is een experiment. Ik verwacht dat we hierdoor de pieken op de Spoedeisende Hulp beter kunnen opvangen, zodat de ambulancemedewerkers weer snel de weg op kunnen om nieuwe patiënten te helpen. In de zomermaanden gaan we onderzoeken of dit idee in de praktijk goed werkt en het ambulance transferium blijft." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant