Iedereen mocht even achter het stuur van de grote truck.
Iedereen mocht even achter het stuur van de grote truck. Foto: Foto-OK.nl

Leerlingen ods Vuurvogel krijgen praktijkles verkeer en veiligheid

Actueel 853 keer gelezen

Spijkenisse – De leerlingen van ods De Vuurvogel zijn al een paar weken bezig met het project 'Vervoer en veiligheid'. Vandaag was door de vader van één van de leerlingen van groep zes een wel heel leuke praktijkles geregeld.

De chauffeur/instructeur van een flinke vrachtwagencombinatie die op het parkeerterrein aan de Breekade stond opgesteld, gaf uitleg over het begrip 'dode hoek' bij vrachtwagens en de gevaren die dat met zich meebrengt voor fietsers en voetgangers.

Om het thema visueel te maken deden de kinderen oefeningen, waarbij onder andere geleerd werd dat je ten alle tijden op minstens drie meter afstand achter of naast een vrachtwagen moet blijven. Ook mochten ze natuurlijk om beurten allemaal even achter het stuur gaan zitten om zo te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur vanuit zijn positie wel en vooral ook niet kan zien.

Op De Vuurvogel is verkeer en veiligheid een jaarlijks terugkerend project in groep zes. Daarnaast krijgen alle bovenbouwgroepen verkeerslessen. In het kader van het project kregen de kinderen eerder verschillende praktijklessen. Diverse keren werd al door Spijkenisse gefietst waarbij vooral fietsgevaarlijke kruispunten onder de loep werden genomen. 'We zijn op de Vredehofstraat overgestoken naar de bibliotheek omdat kinderen daar zelf ook vaak heen gaan. Op de Rozenlaan zijn we overgestoken naar het zwembad. Daar is het goed uitkijken geblazen. Ook de kruising op Sportlaan naar de meubelboulevard is zo'n druk punt, dat we hebben geoefend', vertelde meester Leo van de Vuurvogel. Daarnaast worden andere vormen van vervoer worden in de verkeersproject weken onder de loep genomen. Zo wordt morgen wordt een uitstapje gemaakt naar een binnenvaartschip in Rotterdam.

De Vuurvogel is een Daltonschool, waarbij zelfstandigheid, samenwerken en keuzevrijheid de drie pijlers zijn waarop het onderwijs gericht is. Er wordt veel gewerkt in projecten en de leerlingen gaan er regelmatig op uit om zelf dingen te beleven en ondervinden. Zo werden in het afgelopen jaar o.a. de kubuswoningen in Rotterdam, een ambassade, theater Walhalla en de ruïne van Heenvliet bezocht.     

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant