Wethouder Hamerslag gaf het startschot voor de sponsorloop.
Wethouder Hamerslag gaf het startschot voor de sponsorloop. Foto: Foto-OK.nl

Lorenzo organiseert sponsorloop voor KWF op Scala Rietvelden

Actueel 1.750 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag gaf wethouder Martijn Hamerslag op het schoolplein van Penta Scala Rietvelden het startsignaal voor een bijzondere sponsorloop. Zo'n 200 leerlingen van alle leerjaren liepen gedurende 20 minuten rondjes rondom de school, om zo geld op te halen voor KWF kankerbestrijding.

Initiatiefnemer voor de actie is de 18-jarige Lorenzo uit 5 Havo (met groen/zwart shirt op de foto). Hij verloor enige tijd geleden zijn vader aan kanker en wil op deze sportieve manier aandacht en geld vragen voor het onderzoek naar de ziekte. De scholier vroeg aan de teamleider van de Havo bovenbouw of hij de sponsorloop op zijn school mocht organiseren en startte vervolgens in januari al met de eerste voorbereidingen. In mei ging hij met leerlingen uit 4 Havo met vak BSM (gym als examenvak) in hun lespakket en docenten Lichamelijke Opvoeding echt goed aan de slag om de sponsorloop op poten te zetten. Dit alles tussen zijn eindexamen door. 'We hebben posters gemaakt, de nodige vergunningen aangevraagd en iedereen enthousiast gemaakt om mee te lopen en zich te laten sponsoren', vertelde Lorenzo, die zelf natuurlijk ook meeliep.

Leerlingen met BSM in het pakket zorgden voor beveiliging langs het parcours en bemanden de stempelposten. Lorenzo en medeorganisatoren hopen op een eindbedrag van enkele honderden euro's voor het goede doel. Naar verwachting is aan het einde van de middag de voorlopige opbrengst bekend.

Lorenzo heeft juist deze week gehoord dat hij met mooie cijfers geslaagd is voor zijn Havo examen. Volgend schooljaar begint hij aan een opleiding op de Pabo en hoopt dus binnen enkele jaren zelf voor de klas te staan.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant