Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Meer bomen in het Bernissegebied

Actueel 383 keer gelezen

Simonshaven - De wilgenkap kan niet ongedaan gemaakt worden. Het is nu belangrijk om te zorgen dat wat er is versterkt wordt. Dat was in het kort de boodschap vanuit waterschap en projectbureaus tijdens de bouwstenensessie in Simonshaven.

Maar liefst 16 bouwstenen passeerden de revue. Dit waren de resultaten van de inloopavond begin mei, waar bewoners aan konden geven hoe zij vinden dat het Bernissegebied ingericht moet gaan worden. Een wand voor ijsvogels en eentje voor de oeverzwaluw, paaiplekken voor vissen maar ook visoevers waar de sportvissers kunnen zitten. De aanwezige bewoners konden na de presentatie in groepsverband over de bouwstenen praten en aangeven waar in het gebied zij denken dat die uitgevoerd kunnen worden.

En uiteraard komen er wilgen terug in het gebied. Alleen om te zorgen dat het gebied sterker wordt, wil het waterschap wel diversiteit toepassen. Zo wordt kaalslag voorkomen als er sprake is van essenziekte of iepenziekte. In ieder geval komen er net zo veel bomen terug als er verdwenen zijn en waarschijnlijk zelfs meer. 

Alle input van de sessie wordt meegenomen bij de uitwerking van het ontwerp, dat naar verwachting in september voorgelegd wordt aan de Verenigde Vergadering van het Waterschap. Die heeft het laatste woord.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant