Afbeelding
Foto: stock

Provincie Zuid-Holland investeert komende 15 jaar € 3,2 miljard in bereikbaarheid

Actueel 634 keer gelezen

De komende 15 jaar investeert de provincie Zuid-Holland fors in bereikbaarheid. Bovenop het gereserveerde budget voor huidige projecten en programma's stellen Gedeputeerde Staten nu voor om vanaf 2019 € 90 miljoen extra beschikbaar te stellen voor nieuwe projecten en extra werkzaamheden binnen lopende projecten.

In totaal is voor nieuwe infrastructuur t/m 2032 binnen het Programma Zuid-Hollandse Infrastructuur ruim € 3,2 miljard beschikbaar in de vorm van reserveringen en programma- en projectbudgetten voor (vaar)wegen, verkeersveiligheid, openbaar vervoer en fiets.

Een van de knelpunten waarvoor Gedeputeerde Staten budget beschikbaar willen stellen is de A12 corridor. Om de urgentie van de aanpak daarvan te benadrukken, stellen Gedeputeerde Staten voor om € 30 miljoen te reserveren voor de bereikbaarheidsopgaven rondom de A12 waaronder ook de aanpak van de Gouwe. De A12 corridor is een belangrijke logistieke ontsluiting van o.a. de greenports (Oostland en Boskoop) die spoedig aangepakt dient te worden door Rijk, provincie en regio.

Daarnaast wordt voorgesteld om nu een financiële reservering van € 20 miljoen op te nemen voor een bijdrage aan realisatie van Light rail binnen de regio Rotterdam - Den Haag. Met de flinke financiële reserveringen voor de A12 en Light Rail nodigt de provincie het Rijk en gemeenten uit hetzelfde te doen.

De besluitvorming staat op de agenda van de Provinciale Statenvergadering van 27 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant