Er is een leuke samenwerking ontstaan tussen Amber en Yvonne. Foto: Foto-OK.nl
Er is een leuke samenwerking ontstaan tussen Amber en Yvonne. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl
ondernemer in beeld

Ukkiesshop en Eye-Flash Fotografie

Actueel 1.061 keer gelezen

Spijkenisse/Hekelingen - Begin januari 2017 stond in Groot Nissewaard een artikel over Ukkiesshop, een shop voor hippe kleintjes in Hekelingen.

Dat artikel werd gelezen door Yvonne Muller van Eye-Flash Fotografie, die direct contact zocht met Amber Christ en voor ze het wisten, was er een leuke samenwerking ontstaan.

De basis van Ukkiesshop wordt gevormd door wat Amber zelf leuk vindt voor haar kinderen. Daarnaast probeert ze te achterhalen waar vraag naar is. 'Denk daarbij aan teksten zoals grote broer of grote zus, tante's favoriet. Je hebt wel shirtjes met teksten over papa en mama, maar de rest ontbreekt.' Naast deze teksten heeft Amber ook de mogelijkheid om de geboortedatum als een barcode op een shirt te laten drukken of als gps-coördinaten.

Yvonne heeft al 17 jaar een fotostudio. Eerst op zolder, maar sinds de verhuizing vijf jaar geleden achter in de tuin. In eerste instantie maakte ze foto's in de Anne Geddes stijl, met zonnebloemen en teilen, maar inmiddels heeft ze haar eigen stijl ontdekt. 'De studio in de tuin maakt het mogelijk om Cake Smash reportages te maken. Kinderen kunnen nu na de reportage makkelijk in bad; ik hoef niet met emmers water naar zolder te lopen.' Deze vorm van fotografie is een paar jaar geleden overgewaaid uit Amerika en nog steeds enorm populair. Bij de Cake Smash krijgt het kind een mega cupcake, waar het in mag slaan. 'De taart wordt gemaakt door mijn buurvrouw, van Zoete Zondes', vertelt Yvonne. 'Reuze makkelijk, even over de heg aangeven.' Voor de reportages had Yvonne altijd wel leuke kleding voor de meisjes, maar ze miste iets voor jongetjes. En dat gat wordt nu opgevuld door de rompertjes of shirtjes van Amber. 'Mensen kunnen zelf aangeven wat ze er op willen hebben staan. Meestal is dat een 1, maar alles is mogelijk.' Hierdoor krijgen de foto's een nog persoonlijker noot.

Naast de Cake Smash, fotografeert Yvonne af en toe ook een geboorte en maakt ze zwangerschapsshoots. 'Geboortefotografie is leuk, maar het vraagt ook veel van je. Een aantal weken voor de uitgerekende periode moet je al op standby staan en zodra de geboorte zich begint aan te kondigen, moet je alles laten vallen. En soms moet je zelfs in het midden van de nacht er uit.' Ook is een combinatie mogelijk van zwangerschapsfotografie en een aantal momenten in het eerste levensjaar van je kind. Maar ook voor familiefoto's kun je bij Yvonne terecht, net als voor bruiloften. De baby's zijn echter het belangrijkste, daarvoor komen ze zelfs uit Utrecht en Den Haag naar Spijkenisse. 'Het blijft voor mij een uitdaging om de opstelling ook iedere keer anders te laten zijn', geeft Yvonne aan. 'Het moet niet standaard worden.' Dochter Ashley helpt sinds vijf jaar mee in de studio. Zij filmt vaak de Cake Smashes en bewerkt de opnamen. Ook helpt ze bij shoots en trouwerijen.

Sinds kort bestaat ook de mogelijkheid om een foto af te laten drukken op houten en betonnen blokken. Die blokken worden door de man van Yvonne met de hand vervaardigd.

Kijk voor meer informatie over Ukkiesshop op www.ukkiesshop.nl U kunt de kleding thuis laten bezorgen, maar ook ophalen in Hekelingen. Voor informatie over de Cake Smash reportages, maar ook de andere fotografische talenten van Yvonne, kunt u kijken op www.eye-flash.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant