De landelijke première van De Kleine Zeemeermin vindt plaats in Spijkenisse.
De landelijke première van De Kleine Zeemeermin vindt plaats in Spijkenisse. Foto: Nick van Ormondt

Grote namen en aanstormend talent in nieuw theaterseizoen

Actueel 906 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteravond is het nieuwe theaterseizoen van De Stoep gepresenteerd. Een seizoen met bijna 250 voorstellingen van bekende artiesten, maar ook beginnend talent. Daarnaast zijn er ook een aantal exclusieve voorstellingen, die slechts in enkele Nederlandse theaters te zien zijn.

Terugkijkend op het bijna afgelopen seizoen, is theaterdirecteur Rob van Wijk tevreden. Er zijn ruim 10.000 kaarten meer verkocht dan het seizoen ervoor, waardoor de magische grens van 60.000 bezoekers is gepasseerd. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 75% en de nodige uitverkochte voorstellingen, wordt het duidelijk dat ook het theaterbezoek weer in de lift zit. Daarnaast heeft ook de zakelijke markt steeds meer belangstelling voor de mogelijkheden die het theater biedt.

'We kunnen gerust zeggen dat we ons kunnen meten met de beste theaters in het land', geeft Van Wijk aan, die doorgaat op de ingeslagen weg. Beginnend cabarettalent krijgt een podium in de kleine zaal; dit jaar wordt ook de cabaretserie ingevoerd, d.w.z. vier voorstellingen voor slechts € 40,00 waardoor ook het jongere publiek een mogelijkheid heeft om het theater te bezoeken. Ook is er veel aandacht voor jazz. Daarnaast is er ingezet op enkele grote producties.

Voor Vrienden van het theater begint de voorverkoop komende donderdag, de losse verkoop start op 22 mei 13.30 uur.

Onderstaand een greep uit het theateraanbod voor het komende seizoen:

Cabaret: o.a. Claudia de Breij, Patrick Laureij, Peter Pannekoek, Guido Weijers, Sjaak Bral, Paulien Cornelisse, Paul de Leeuw, Javier Guzman, Erik van Muiswinkel, Sara Kroos, Jörgen Raymann, Thomas Acda, Tineke Schouten, Ali B., Peter Heerschop, Jeroen van Merwijck, Roué Verveer, Karin Bloemen, Pieter Derks, Lenette van Dongen, Richard Groenendijk, e.v.a. 

Musical: Evita, het indrukwekkende The Color Purple, de komische musicals Expeditie Eiland en Charley van Jon van Eerd, Marvellous, de eerste superhelden saga musical happening ter wereld, Op Hoop van Zegen, the Bridges of Madison County en All Stars!

Toneel: ook het toneelprogramma is weer zeer de moeite waard met o.a. titels als Van de koele meren des doods, Driving Miss Daisy met o.a. Anne Wil Blankers, King Lear en De Waarheid (twee titels met Huub Stapel), de psychologische theaterthriller Judas naar het boek van Astrid Holleeder, ART, Turks Fruit, Een goed mens met Aart Staartjes (!) en Victor Reinier, e.v.a.

Komedie: uiteraard valt er ook op toneelgebied veel te lachen komend seizoen in komedies als o.a. 'Opvliegers 4, Liften, Kunst & Kitsch, Late Lente, Het Huis van Asporaat (Jandino) met Judeska in de TBS-kliniek, Single Camping (met o.a. Ilse Warringa, o.a. bekend als Juf Ank) en Medisch Centrum Best.

Muziek: in het muziekprogramma veel variatie met o.a. Frans Bauer, Di-Rect, Racoon, Jan Smit, Tania Kross, Miss Montreal, René Froger, Prince Tribute Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Fay Claassen, de Edwin Evers Band, Tommie Christiaan, Jordan Roy met live band met FREEDOM, Stef Bos, Jacqueline Govaert, Van Dik Hout, Top 2000 Live, Jeans, Thank you Toots!, LAKSHMI, The Kik, Thank God it's Donna, Danny Vera, Romy Monteiro, Legendary Albums Live met Bruce Springsteen programma en Harrie Jekkers en Klein Orkest.

Opera/ballet: de Staatsopera van Tatarstan komt twee keer naar Spijkenisse met in december het ballet De Notenkraker en in maart de opera Barbier van Sevilla. Ook in maart te zien The Royal Moscow Ballet met the Sleeping Beauty.

Dans: dansliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de dansvoorstellingen van Isabelle Beernaert en Conny Janssen Danst, maar ook bij andere bijzondere shows als Casus Circus, acrobatisch danstheater uit Australië en Backbone van Red Sky Performance uit Canada.

Het jeugdtheaterprogramma biedt al voorstellingen vanaf 1 jaar zoals Bumba, verschillende peuterochtenden (in voordelige serie te boeken!), De Kleine Zeemeermin, Woezel & Pip, Dirk Scheele met Peternotenpret, Juf Roos, Kikker en de vallende Ster, De Gruffalo, Alone@Home, Het Grote Broer Zus Festival e.v.a.

Komend seizoen is er ook weer te genieten van de dinnershow Faulty Towers, een Stoep-dinnershow (de opvolger van het musicaldiner van afgelopen seizoen), het muzikale circus Scotch & Soda, Het Grote Broer Zus Festival en Het Stoep Jazz Festival.

Van vrijdag 21 september t/m zondag 23 september is het feestelijke openingsweekend. Nieuw dit jaar is de openingsfeestavond op zaterdag 22 september op het podium van de grote zaal. Een feestavond met live muziek en sneak previews van artiesten en cabaretiers die dit seizoen zullen optreden in De Stoep. Evenals voorgaande jaren wordt er op zaterdagmiddag een culturele informatiemarkt in het theater georganiseerd. Het theater is van 13.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op www.theaterdestoep.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant