Mart Wit nam het initiatief tot de gezamenlijke maaltijd.
Mart Wit nam het initiatief tot de gezamenlijke maaltijd. Foto: Wijkvereniging De Kreek

Smullen in Wijkcentrum De Kreek

Actueel 444 keer gelezen

Spijkenisse - Op 11 mei vond  de 'Asperge-avond'  plaats bij wijkvereniging 'De Kreek'.

Door de 'kartrekker', Mart Wit (80!)  en zijn vrijwilligers werden de aanwezigen verwend met een heerlijke maaltijd. 'Al onze producten zijn vers aangevoerd!',  zegt Mart desgevraagd. 'De asperges komen rechtstreeks van de veiling in Venlo'. En het moet toegegeven worden, ze zagen er fantastisch uit en smaakten dito.

Vooraf werden de gasten voorzien van stokbrood met kruidenboter, en het hoofdgerecht was, naar believen, asperges op traditionele wijze met ham en ei en gegarneerd met gebakken aardappeltjes en salade óf asperges met gerookte zalm met dezelfde omlijsting. Uiteraard werden de eters na het hoofdgerecht verwend met een toetje van vanille ijs met verse aardbeien en slagroom . Feestelijk voorzien van het alom bekende parasolletje wat het gerecht nèt even feestelijker doet lijken.

'We mogen terugkijken op een geslaagde avond', verklaarde Mart Wit, 'maar het was wel weer een hele toer om alles voor elkaar te krijgen, het gebrek aan vrijwilligers speelt ons af-en-toe parten, nu heeft mijn echtgenote Margreet een zeer intensief handje uitgestoken en ook de voorzitter van de wijkvereniging had zijn voorschoot aangedaan. Maar voor de volgende eetavond in juni - toepasselijk vóór de vakanties een paella avond- zouden wij toch graag een paar extra helpende handen zien!'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant