Afbeelding
Foto: ProRail

Station Rotterdam Blaak blinkt weer

Actueel 728 keer gelezen

Rotterdam - Station Rotterdam Blaak verkeert weer in blinkende staat. De laatste jaren zag de bijzondere kap van het reizigersknooppunt er nogal groezelig uit. Vervanging en grondige schoonmaak doen wonderen, zo blijkt.

ProRail en aannemer Kuurman West BV hebben de verweerde en vies geworden transparante panelen vervangen en het metalen framewerk schoongemaakt en geschilderd. Dat was een arbeidsintensief karwei, omdat de panelen veel verschillende groottes hebben. Dat betekende dat die iedere keer weer op maat moesten worden gemaakt.

De komende weken worden enorme steigers in en om het station afgebouwd. Daarna volgt alweer een nieuw karwei: het vervangen van  de bebording in het station zodat reizigers vanaf de treinperrons de metrovertrektijden zien en andersom. Ook is er gestart met het aanpassen van de verlichting in het station. Daarnaast worden de trappenhuizen open gebroken om reizigers meer overzicht te geven op de perrons. Dat werk wordt gedaan in samenspraak met de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse vervoerder RET.

Medio dit jaar moet al het werk rondom Blaak af zijn. Om alles te kunnen doen, rijden er de komende tijd soms in het weekend geen treinen van en naar Blaak. Check daarom voor vertrek de reisplanner.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant