Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
Zomaar een Nissewaarder

Angelique Haak

Actueel 790 keer gelezen

Angelique Haak uit Spijkenisse presenteerde vorig jaar september haar eerste thriller. Lezen, maar ook schrijven vond de in Rotterdam geboren en getogen moeder van twee kinderen, vroeger al leuk.

Dat ze ooit van het schrijven van boeken haar beroep zou kunnen maken, had ze echter nooit gedacht. Na de havo werd ze schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Zo'n 15 jaar geleden verhuisde ze naar Spijkenisse. Na korte tijd een eigen schoonheidssalon aan huis te hebben gehad moest ze vanwege allergische reacties daarmee stoppen.

Schrijfwedstrijd
Ze werkte daarna een aantal jaren op kantoor, maar kwam er al gauw achter dat niet de rest van haar leven te willen doen. Ondertussen deed ze in 2013 mee aan de plaatselijke schrijfwedstrijd waarbij het schrijven van een spannend verhaal de opdracht was. Angelique schreef 'Op zoek naar jou' en won daarmee tot haar eigen verbazing de wedstrijd. 'Dat was eigenlijk wel het begin en toen begon het te 'kriebelen'. Daarna ben ik aan het schrijven van een thriller begonnen, maar die was gewoon nog niet goed genoeg om uit te geven.'

Debuut thriller
Toen in 2015 Angeliques baan ophield besloot ze van het schrijven serieus werk te gaan maken. Een jaar later stuurde ze het manuscript van 'Een nieuw begin' naar uitgever De Crime Company. 'Het was de eerste uitgever naar wie ik het boek stuurde. Ze reageerden korte tijd later al en waren meteen enthousiast!' Het boek gaat over gedreven rechercheur Jennifer Brugman met een pijnlijk verleden die in haar geboortestad Rotterdam met een nieuwe baan een frisse start maakt. Ze werkt aan een heftige moordzaak die een bizarre wending neemt. Het voormalige politiebureau aan de Hoflaan in Rotterdam Kralingen, in de buurt waar Angelique opgroeide, bracht haar op het idee voor de plek waar het verhaal zich afspeelt. 'Ik vond dat gebouw als kind al spannend.' De thriller werd met zeer goede recensies ontvangen, wordt goed verkocht en is via de boekhandel en online verkrijgbaar.

Tweede boek
Inmiddels heeft Angelique de smaak te pakken en schrijft ze aan een tweede boek. 'Ik had het eerst niet zo bedacht, maar het wordt een vervolg op mijn eerste boek.' Ook deze tweede thriller speelt zich af in haar geboortestad en draait om hetzelfde rechercheteam dat huist in het bureau aan de Hoflaan. Angelique had aanvankelijk het gevoel een beetje 'op slot' te zitten met dit boek. 'Maar ik neem nu de tijd; hopelijk is het dit najaar af.'

#Rotterdam Schrijft
Ondertussen behoort het schrijftalent tot één van de 40 finalisten van de schrijfwedstrijd #Rotterdam Schrijft. Voor deze wedstrijd werden meer dan 250 verhalen in diverse categorieën ingezonden. De winnaar(s) worden 24 april in de bibliotheek in Rotterdam bekend gemaakt. Alle finalisten zullen met hun verhaal worden opgenomen in het #Rotterdam Schrijftboek.

Angelique hoopt nog lang te blijven schrijven. Inspiratie doet ze overal op en ook ideeën voor een derde boek borrelen inmiddels op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant