Afbeelding
Foto: PR

OBS Markenburg wint E-waste Race Nissewaard

Actueel 326 keer gelezen

In Nissewaard hebben leerlingen van de groepen 7 en 8 van 10 verschillende basisscholen de afgelopen weken elektrisch en elektronisch afval ingezameld. Het schoolteam van OBS Markenburg verzamelde 10.234 stuks afval en won daarmee de hieraan gekoppelde wedstrijd, de zogenoemde E-waste Race. OBS Tweespan en Obs De Vliegerdt werden respectievelijk tweede en derde. De prijs voor het winnende team: een schoolreis naar Nemo Science Museum. 

Buurtbewoners konden de afgelopen weken elektronisch afval aanmelden op een website, waarna leerlingen het kapotte elektronische afval zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger aan huis ophaalden. Leerlingen van OBS Markenburg, OBS De Vliegerdt, OBS Tweespan, OBS De Hoeksteen, Horizon Gelinck, Het Anker, De Akkers, OBS De Hoorn, De Vuurvogel en De Morgenster deden mee aan deze wedstrijd.

Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop. Zo worden onderdelen ervan opnieuw gebruikt en komen schadelijke stoffen niet in het milieu. De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt ongeveer 55% van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

In Nissewaard is de E-waste race een initiatief van afvalverwerker Reinis in samenwerking met Weee Nederland. Samen met de gemeente zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant