Gerrit Arkenbout werd verrast met de Nissewaardpenning.
Gerrit Arkenbout werd verrast met de Nissewaardpenning. Foto: Foto-OK.nl

Nissewaardpenning voor Gerrit Arkenbout

Actueel 1.333 keer gelezen

Spijkenisse – Burgemeester Salet overhandigde vanmiddag op het stadhuis aan de heer Gerrit Arkenbout uit Heenvliet de Nissewaardpenning. De penning wordt sinds eind 2016 uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de medemens en daarmee de gemeenschapszin in de gemeente Nissewaard hebben bevorderd.

Gerrit Arkenbout werd vanmiddag volkomen verrast toen, tijdens de vergadering van de Agrarische Commissie Nissewaard waarvan hij deel uit maakt, burgemeester Salet binnenstapte. De vijf commissieleden en wethouder Van der Schaaf zaten bij elkaar voor de halfjaarlijkse vergadering van de commissie, welke de lokale afdeling van LTO-Voorne-Putten is. Ook de familie, collega's en andere betrokkenen waren bij de uitreiking aanwezig. Burgemeester Salet vertelde dat het College al in februari besloten had de Nissewaardpenning aan de heer Arkenbout uit te reiken. 

De 68-jarige agrariër heeft een gemengd bedrijf in de polder van Heenvliet en is sinds 1980 actief binnen de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO). Eerst als bestuurslid van de voorganger van LTO Voorne-Putten: de Hollandse Maatschappij van Landbouw afdeling Putten. Met het doel de contacten tussen de gemeente en de agrariërs te onderhouden is in die tijd ook de Agrarische Commissie Bernisse opgericht, waar de heer Arkenbout zich enorm voor heeft ingezet. In 1995 heeft LTO hem tot vertrouwenspersoon benoemd. Een bijzondere functie waar hij zich volledig voor inzet door de noodzaak hiervan te benadrukken en te benoemen richting de leden en het bestuur van LTO Noord. Ook heeft Gerrit Arkenbout zich enorm ingespannen om de landelijke politiek ervan te overtuigen, dat een gevarieerd pakket gewasbeschermingsmiddelen voor alle gewassen van groot belang is. Vooral voor het optimaliseren van de teelt van spruiten heeft hij zich ingezet.

De heer Arkenbout is de elfde Nissewaarder die de penning met bijbehorende oorkonde ontvangen heeft.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant