De scholierenexpositie is tot en met 14 mei te zien.
De scholierenexpositie is tot en met 14 mei te zien. Foto: Foto-OK.nl

Eindexamenleerlingen Ring van Putten exposeren in het stadhuis

Actueel 766 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag opende wethouder Martijn Hamerslag in de hal van het stadhuis een expositie van beeldend werk van eindexamenleerlingen van OSG De Ring van Putten.

De tentoongestelde selectie is een mix van verschillende opdrachten, technieken en materialen en werd gemaakt door zowel mavo, havo als atheneum leerlingen. Hamerslag en rector Bert de Jong van de Ring van Putten vertelden ook bij deze achtste editie van de jaarlijkse expositie in het stadhuis, blij verrast te zijn door het hoge niveau en het talent dat de leerlingen laten zien.

Wethouder Hamerslag vond dat de teksten van de makers bij sommigen van de in het stadhuis hangende werken ook een goede toevoeging. 'Als je leest wat de maker er mee wil uitdrukken krijgt het werk ook meer diepgang.' Verder voorspelde hij dat de komende tijd heel wat mensen de expositie zullen bekijken. 'Dagelijks komen er veel bezoekers in het stadhuis voor bijvoorbeeld het afhalen van hun rijbewijs of paspoort; die kunnen gelijk een kijkje nemen. En er werken ook zo'n 600 mensen in het stadhuis.'

Rector De Jong complimenteerde daarnaast de docenten met het op deze manier tot ontplooiing laten komen van de creatieve talenten van de eindexamenleerlingen. 'Het resultaat mag gezien worden', aldus De Jong. De bij de opening aanwezige familie en vrienden van de exposanten waren eveneens onder de indruk. Sommige exposerende leerlingen willen na het afronden van de middelbare school daadwerkelijk een creatieve opleiding gaan volgen. De expositie van de examenopdrachten Beeldende Vorming van de eindexamenleerlingen van de Ring van Putten is nog te zien tot en met maandag 14 mei.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant