Afbeelding
Foto: stock

Rivièrabad gaat energie zelf opwekken

Actueel 731 keer gelezen

Spijkenisse - Het Rivièrabad in Spijkenisse gaat een aanzienlijk deel van hun energiebehoefte zelf opwekken door zonnepanelen en zonnecollectoren op het dak te plaatsen. De zonnepanelen leveren elektriciteit en de zonnecollectoren produceren warm water voor het zwembad. Deze maatregelen, die duurzame energie opwekken, kunnen vrijwel direct worden uitgevoerd.

Zwembaden zijn grote energieverbruikers. Vooral de verwarming van het zwemwater kost veel gas. De gemeente Nissewaard heeft met het vaststellen van de Duurzaamheidsagenda en de Routekaart Voorne-Putten de ambitie uitgesproken, te gaan verduurzamen en energie te besparen. Ondermeer richt Nissewaard zich daarbij op de gemeentelijke gebouwen. Uit de geadviseerde maatregelen voor het Rivièrabad wordt nu de plaatsing van zonnepanelen en –collectoren naar voren getrokken en op zeer korte termijn uitgevoerd. Wethouder Kees Dijkman is enthousiast over de duurzame energie-opwekking bij het zwembad die een jaarlijkse besparing van 120.000 kWh aan elektriciteit en 20.000 m3 aardgas oplevert.

Doelstelling is 10% besparen
Om de doelstellingen van de Duurzaamheidsagenda te behalen, zijn eind vorig jaar 25 gemeentelijke gebouwen op duurzaamheid onderzocht. Aan de hand van de resultaten stelt de gemeente een plan van aanpak op. De gemeente heeft zich ten doel gesteld, dat er bij de gemeentelijke gebouwen in 2020 10% energiebesparing moet zijn ten opzichte van 2015.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant