Sjaan (r) en Anneke (l) waren totaal verrast door deze bijzondere blijk van waardering.
Sjaan (r) en Anneke (l) waren totaal verrast door deze bijzondere blijk van waardering. Foto: Foto-OK.nl

Nissewaardpenning voor wijkkanjers Sjaan Witkamp en Anneke Stoopendaal

Actueel 842 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag ontvingen Sjaan Witkamp en Anneke Stoopendaal uit handen van burgemeester Salet de Nissewaardpenning. De onderscheiding kwam voor beide vrijwilligsters van stichting wijkgroep 't Centrum als een totale verrassing.

De dames Stoopendaal en Witkamp zijn al vele jaren de drijvende krachten achter de wijkgroep. Laatst genoemde is al sinds 1983 voorzitter hiervan; mevrouw Stoopendaal is sinds 1984 penningmeester van de stichting. Naast hun bestuurlijke taken begeleiden beiden ook diverse lessen en activiteiten in het wijkcentrum. Daarnaast helpen ze bij activiteiten van de bewonerscommissie Staalmeesters en nemen ze deel aan het Platform voor sociaal cultureel werk in Nissewaard.

Wijkgroep 't Centrum werd in 1983 gestart in het voormalige gebouw van theater De Stoep. In 1995 volgde een verhuizing naar het schoolgebouw aan de M.A. de Ruijterstraat. Tijdens de renovatie van dit gebouw huisde de wijkgroep daarna ook nog tijdelijk in Texmex aan de Vredehofstraat. In 1997 werd het gerenoveerde pand aan de M.A. de Ruijterstraat geopend. Sindsdien zorgen de vrijwilligers van de wijkgroep ook zelf voor de schoonmaak, het barbeheer en klein onderhoud. Sjaan en Anneke hebben hiervoor ook het diploma Sociale Hygiëne behaald. Mevrouw Witkamp en mevrouw Stoopendaal zijn de zevende en achtste Nissewaarders die de bronzen penning en bijbehorende oorkonde in ontvangst mochten nemen. Onder toeziend oog van vele gebruikers van het wijkcentrum, vertegenwoordigers van andere wijkgroepen en –centra uit Nissewaard en familie van de beide onderscheidde dames, werd na de uitreiking een speciaal voor de gelegenheid gemaakte taart aangesneden.

De Nissewaardpenning is een onderscheiding van de gemeente Nissewaard die bedoeld is voor mensen die zich op een bijzondere manier voor Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt en de gemeenschapszin bevorderen. Dit kunnen zowel professionals als vrijwilligers zijn. De penning wordt sinds november 2016 uitgereikt. Natuurlijk krijgt iemand de penning niet zomaar en moet aan bepaalde criteria worden voldaan, maar anders dan bijvoorbeeld de Jan Campertpenning of een Koninklijke onderscheiding is deze onderscheiding aan minder regels gebonden. Ook anders dan bij de Jan Campertpenning waar de gemeenteraad beslist, wordt  de Nissewaardpenning toegekend door het college van burgemeester en wethouders. De penning wordt niet bij vaste gelegenheden maar regelmatig en door het hele jaar heen toegekend en uitgereikt. Iedereen kan iemand voor deze onderscheiding voordragen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant