Afbeelding
Foto: stock

Aanleg natuurspeeltuin langs Bernisse start deze maand

Actueel 3.133 keer gelezen

Zuidland - Op de hoek van de Stompaardsedijk en de Nieuwe Veerdam in Zuidland verrijst langs de Bernisse binnenkort een heuse natuurspeeltuin. Deze is onderdeel van de plannen om het gebied een kwaliteitsimpuls te geven. Met subsidie van de Landschapstafel heeft de gemeente Nissewaard samen met de grondeigenaar, het Recreatieschap Voorne-Putten Rozenburg, de ideeën ontwikkeld voor deze unieke speelplek in het recreatiegebied De Bernisse.

In de speeltuin treffen de bezoekers geen gewone speeltoestellen aan. Zij vinden daar geen schommels, glijbanen en wippen. De locatie is echter ingericht met natuurlijke materialen die gebruikt worden voor de klimattributen, met modderpaden, een waterpomp, bosstroken, steigers en een vlot waar kinderen mee kunnen varen. Er zijn uitgezette paden, maar kinderen kunnen door het hele gebied lopen en spelen. Er worden ook zitjes geplaatst voor de ouders om naar hun spelende koters te kijken. En uiteraard is het terrein toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en voor rolstoelgebruikers.

Doel van de natuurspeeltuin is om kinderen weer lekker buiten te laten spelen. Zij kunnen zelf ontdekken welke mogelijkheden deze unieke speeltuin biedt om te varen, te bouwen of gewoon eens lekker vies te worden, want dat mag daar. Wethouder Hamerslag vindt het een aanwinst voor het recreatiegebied De Bernisse: 'Kinderen grijpen tegenwoordig na schooltijd al snel naar de computer, maar het is natuurlijk veel leuker om lekker buiten te spelen in deze unieke natuurspeeltuin, op ontdekkingstocht te gaan en te spelen in dit ruige terrein. Dat is goed voor hun lichamelijke ontwikkeling en zo leren zij wat het is om in de natuur te zijn en ervaren zij wat daar allemaal te beleven valt.' Samen met de betrokken partijen, het recreatieschap en de beheerder Staatsbosbeheer, heeft de gemeente dit project met veel enthousiasme uitgewerkt. Eind deze maand starten de eerste werkzaamheden in het gebied, zodat de kinderen deze zomer de natuurspeeltuin al kunnen innemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant