Afbeelding
Foto: techniekbeeldbank.nu

Inschrijving TechniekTrofee 2018 geopend voor alle basisscholen

Actueel 229 keer gelezen

'Win €2500,- met het beste idee of voorbeeld voor wetenschap- en techniekonderwijs'

Woerden - Basisscholen in het hele land kunnen weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee 2018. Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van €2.500,-. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs. En nog eens €2.500,- voor de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft verweven. Inzenden kan vanaf vandaag via www.techniektalent.nu/techniektrofee .

De TechniekTrofee is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Wetenschap & Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Steeds meer basisscholen gaan er daarom mee aan de slag.

Het is niet alleen een hamertje pakken
OBS De Zwerm in Sint Maarten won in een eerdere editie de TechniekTrofee. De gewonnen geldprijs van € 2.500,- gebruikte de school om het W&T-onderwijs naar een hoger plan te tillen. Bij De Zwerm neemt Wetenschap & Techniek (W&T) letterlijk en figuurlijk een centrale plaats in. Leerlingen van alle groepen zijn bijna dagelijks te vinden in het wetenschap- en technieklab. Ze programmeren. Doen laboratoriumproefjes. Gaan aan de slag met elektriciteit. Bouwen de meest uiteenlopende constructies. En ontdekken zo stap voor stap de wereld van wetenschap en techniek. Techniekcoördinator Robbert Smits is één van de drijvende krachten. "We wilden graag meer doen met de ontwikkeling van 21st century skills bij de leerlingen, op basis van onderzoekend en ontwerpend leren. W&T past daar heel goed bij. Het raakt meerdere talenten, het is niet alleen een hamertje pakken. Denk aan samenwerken, communiceren, creativiteit en oplossingsgericht denken. Je pikt het allemaal op als je vaak bezig bent met W&T."

Ook een goed idee of voorbeeld voor W&T-onderwijs?
Basisscholen in het hele land kunnen vanaf vandaag hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden ervan inzenden via het deelnameformulier op www.techniektalent.nu/techniektrofee. De inzendtermijn loopt van 5 maart tot en met 13 april 2018. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. Daaruit selecteert de jury de winnaars van de TechniekTrofee en van de Inspiratieprijs, die op 27 juni 2018 bekend worden gemaakt.

Inspirerende video's
Sinds 2014 reikt TechniekTalent.nu, in samenwerking met het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds, de TechniekTrofee uit. Hiermee worden basisscholen die W&T in hun onderwijs (willen) verankeren, in het zonnetje gezet. Voor 2018 staat de vijfde editie op de planning. Ter gelegenheid hiervan zocht TechniekTalent.nu de winnaars van voorgaande jaren weer eens op. Hoe is het ze in de afgelopen jaren vergaan en wat heeft de TechniekTrofee hen gebracht. Bekijk hier inspirerende video's van basisscholen De Zwerm https://vimeo.com/255874977 , Neptunus https://vimeo.com/258100182 en St. Trudo https://vimeo.com/258577202

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant