Hoe denkt u over motorboten op de Bernisse?
Hoe denkt u over motorboten op de Bernisse? Foto: stockfoto

Denk en praat mee met TipNissewaard.nl

Actueel 616 keer gelezen

Hoe denkt u over de toekomst van Nissewaard? Oefent het college genoeg druk uit op de rijksoverheid m.b.t. de ontsluiting van de gemeente? Zijn de rust en ruimte in het Bernissegebied voldoende gewaarborgd? Het zijn een paar vragen waar we binnenkort misschien antwoord op krijgen.

'Groot Nissewaard' gaat de samenwerking aan met onderzoeksbureau Toponderzoek dat burgerpanels opzet op gemeenteniveau. Inwoners van Nissewaard kunnen zich inschrijven voor het panel, waarna ze regelmatig een enquête ontvangen. Door middel van deze enquête kunnen inwoners meedenken en meepraten over lokale onderwerpen die spelen in onze gemeente. Het resultaat wordt uiteindelijk gepubliceerd in 'Groot Nissewaard', en op www.TipNissewaard.nl.

De deelnemende inwoners krijgen eenmaal per maand een raadpleging toegestuurd. Martijn Hulsen van Toponderzoek: 'Met ons burgerpanel willen wij weten wat er speelt bij de gemiddelde bewoner van Nissewaard. Hoe deze bijvoorbeeld leeft, slaapt, werkt, woont, reist, recreëert, sport en winkelt. We hanteren een brede uitgangspositie waar jong en oud gebruik van kunnen maken. Door de uiteenlopende vragen is het voor alle deelnemers interessant om mee te praten. Het invullen van de raadpleging duurt enkele minuten en de onderwerpen zijn sterk afhankelijk van de actualiteit.'

In de raadplegingen kunnen filters aangebracht worden. Het filter kan op verschillende manieren toegepast worden. Er kunnen vragen weggelegd worden per dorpskern en resultaten worden bekeken per leeftijd, kern, geslacht en ga zo maar door. Alles is mogelijk. Martijn Hulsen: 'TipNissewaard vervangt niet de gemeenteraad. We verzamelen met het Tip-burgerpanel juist tips om de gemeenschap een stukje mooier te maken. Hier kan de gemeente gebruik van maken maar we zien in de praktijk dat ook andere partijen, zoals de winkeliersvereniging, dorpsraad of een woningcorporatie, hier dankbaar gebruik van maken.'

Om het onderzoek representatief te maken, is er een minimaal aantal respondenten nodig. De groep ondervraagden moet een juiste afspiegeling van de gehele bevolking in Nissewaard zijn. Mochten er bepaalde groepen in het panel onderbelicht zijn, dan wordt er specifiek naar deze bevolkingsgroep gezocht.

De redactie van 'Groot Nissewaard' kijkt uit naar de samenwerking met Toponderzoek. Op deze manier kan het blad nog dichter bij de burger komen. Daarnaast kan de redactie nieuws hieruit genereren en daarbij zijn dit soort onderzoeken ook van grote toegevoegde waarde voor de politiek in de gemeente Nissewaard. Via 'Groot Nissewaard' worden de inwoners regelmatig op de hoogte gebracht op de resultaten van TipNissewaard.nl. Wilt u meedoen? Ga dan naar www.TipNissewaard.nl en meldt u aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant