Het winnende team van Rank 1.
Het winnende team van Rank 1. Foto-OK.nl

De Rank 1 winnaar van 46e Schoolschaaktoernooi

Actueel 982 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag werd bij de Schaakvereniging Spijkenisse in De Boekenberg de zinderende finale van het 46e schoolschaaktoernooi gespeeld.

De jonge schaaktalenten van de negen scholen uit Nissewaard die in totaal met 14 teams deelnamen in het toernooi, speelden vandaag de 5e en laatste ronde. De schakers waren aan elkaar gewaagd; de strijd bleef tot en met vandaag spannend. Pas in deze finaleronde werd bepaald wie de felbegeerde wisselbokaal mee naar huis mocht nemen. Winnende school is dit jaar de Rank 1. De schakers van deze school behaalden tien matchpunten en bleven ongeslagen.

De Hoeksteen, vorig jaar winnaar van het schoolschaaktoernooi, kon de titel niet prolongeren maar eindigde toch op een mooie tweede plaats. Mgr. Bekkers 1, Rank 3 en Vogelenzang eindigden respectievelijk op de plaatsen drie, vier en vijf. Bordwinnaar werd Jorrit van de Vogelenzang. Hij was ook de winnaar op punten en behaalde daarmee de Nissewaard bokaal. Verder waren er ook medailles voor bordwinnaars twee tot en met vijf, aanmoedigingsprijzen bij zowel de jongens als de meisjes en won Melice van de Hoeksteen de prijs voor de beste en mooiste 'mat'

Op 25 januari vond eveneens in de ruimte van de schaakvereniging in de bibliotheek de opening door schaakkoning Jan de Eerste plaats. De tussenliggende rondes werden op de eigen schoollocatie of die van de tegenstander gespeeld. De prijzen werden uitgereikt door de Schaakkoning en zijn gemalin Koningin Johanna. Deelnemende basisscholen waren dit jaar: de Hoeksteen, Vuurvogel, Tweespan, Rank, Marimba, Maasoever, Piramide, Vogelenzang en Mgr. Bekkers. Op www.schoolschakennissewaard.nl is de volledige uitslag van het Schoolschaaktoernooi te vinden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant