Prokind en VCPO gaan verdere samenwerking onderzoeken.
Prokind en VCPO gaan verdere samenwerking onderzoeken. Foto-OK.nl

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst VCPO en Prokind

Actueel 786 keer gelezen

Abbenbroek – Vanmiddag vond de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen de besturen van Stichting Prokind scholengroep en de Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Spijkenisse (VCPO) plaats.

In de overeenkomst is vastgelegd dat in de komende periode een onderzoek zal starten naar een verdergaande samenwerking tussen deze Christelijke- en openbare scholenkoepels in Spijkenisse. Die samenwerking vindt nu al plaats op tal van onderwerpen, zowel in de wijken en buurten als op bestuurlijk niveau. Zo helpen directeuren elkaar bij het zoeken naar goede invalkrachten en wordt er bovenschools samengewerkt op het gebied van financiën en personeel. Onder Prokind en VCPO vallen 16 scholen op 28 locaties, verdeeld over alle wijken in Spijkenisse. Beide organisaties samen tellen ruim 4000 leerlingen. Voor het onderzoek wordt zo'n twee jaar uitgetrokken.

In de komende tijd zien de besturen van beide scholenkoepels veel op zich afkomen. Van dalende of juist stijgende leerlingaantallen, overschot of juist tekort aan lesruimte tot en met het zogenaamde sociaal domein. De ontwikkelingen hebben invloed op de toekomst van de leerlingen op de scholen. De kinderen in de wijk zijn niet gebaat bij concurrentie tussen de scholen, maar zullen juist profiteren van grensoverschrijdende samenwerking. Hoe dat vorm te geven willen de besturen zowel per wijk als op bestuursniveau onderzoeken. Hierbij zullen kinderen, ouders, leerkrachten, medezeggenschapsraden, directeuren en interne toezichthouders worden betrokken.

De besturen willen hiermee nadrukkelijk ook een signaal geven naar andere betrokken partijen zoals de gemeente Nissewaard, kinderopvang, vervolg onderwijs en dergelijken. Inzet daarbij is om met elkaar, niet beperkt door grenzen van beleidsdomein, sector of levensbeschouwing, gezamenlijk de opgaven waar de scholen voor staan aan te kunnen pakken. Maar ook om te kijken hoe van elkaar of van voorbeelden in andere gemeenten geleerd kan worden. De ondertekening door beide voorzitters van de raden van toezicht van VCPO en Prokind, vond onder het toeziend oog van bestuurder en vertegenwoordigers van de medezeggenschapsraden van beide scholengroepen plaats in het voormalige gemeentehuis van Bernisse. Op deze locatie zijn de kantoren van zowel Prokind als VCPO gevestigd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant