Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Rijkswaterstaat en gemeente Nissewaard gaan samenwerking intensiveren

Actueel 347 keer gelezen

Rijkswaterstaat en de gemeente Nissewaard hebben vandaag besloten samenwerking op het gebied van bereikbaarheid te intensiveren. Het gaat daarbij voornamelijk om de samenwerking in de communicatie rond de storingen van bruggen en de toekomstige aanpak van de renovatie van de Spijkenisserbrug. Dit hebben Sieben Poel, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, burgemeester Mirjam Salet en wethouder Henk de Graad van gemeente Nissewaard vanmorgen afgesproken tijdens een goed en constructief kennismakingsgesprek.

Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel de oorzaak en het verloop van de storing van 12 februari aan de Spijkenisserbrug. De gemeente Nissewaard is hierbij goed aangesloten. Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, deelt Rijkswaterstaat deze met de gemeente.

Eind april levert Rijkswaterstaat de zogenaamde Brug Incident Management Scenario's (BIMS) voor de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug op. Hierin staan wederzijdse afspraken over hoe te handelen bij storingen en aanvullende maatregelen die we hierbij kunnen inzetten, zoals busjes voor gestrande (brom)fietsers en scholieren. De busjes zijn bij de storing van 12 februari voor het eerst ingezet.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant