Afbeelding
Foto: Gemeente Nissewaard

Nieuwe Praktijkondersteuners GGZ-Jeugd gestart

Actueel 653 keer gelezen

In oktober 2017 zijn de eerste Praktijkondersteuners GGZ Jeugd (POH-GGZ Jeugd) gestart bij huisartspraktijken in Nissewaard. Na de huisartspraktijken Vogelenzang, Lindenstraat en Hadewychplaats zijn er nu ook POH's GGZ Jeugd aan het werk in de huisartspraktijken Azim, Vos, Zomra, Miedema en Gorterhof. Naar verwachting zullen ook andere praktijken in de loop van 2018 dit initiatief spoedig volgen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 11 januari  zijn de overeenkomsten tussen gemeente en de huisartspraktijken getekend. De gemeente Nissewaard ondersteunt huisartsenpraktijken financieel met een POH-GGZ Jeugd. Wethouder Kees Dijkman: 'Sinds oktober hebben we gezien, dat deze praktijkondersteuners ontzettend veel betekenen voor kinderen/jeugdigen met psychische klachten. Meestal is het niet eens nodig om door te verwijzen voor een behandeling bij een jeugdhulpinstelling. De meeste kinderen/jeugdigen kunnen in de huisartspraktijk zelf geholpen worden.'

Verbinding
De POH-GGZ Jeugd, meestal een orthopedagoog of GZ-psycholoog, biedt steun aan jongeren met (psycho)sociale klachten. Daarnaast zorgt de ondersteuner voor een goede verbinding tussen huisarts, scholen, Jeugd Ondersteuning Teams (JOT's) en andere betrokken partijen. Hierdoor kunnen er meer jeugdigen met hun klachten geholpen worden in de huisartsenpraktijk en hoeven zij minder snel doorgestuurd worden naar gespecialiseerde GGZ-instellingen. Jeugdigen krijgen de zorg die zij nodig hebben; dicht bij huis en zo licht als mogelijk, maar zo zwaar als nodig.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant