Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Ring van Putten doet mee aan schrijfmarathon

Actueel 378 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen hebben leerlingen van de Ring van Putten meegedaan aan de kick-off van Amnesty's schrijfmarathon.

De vierdeklassers betuigden hierbij hun steun door een zogenaamde groeten-kaart te ondertekenen. Deze kaart maakt een reis langs tien scholen in Nederland en maakt deel uit van een schrijfmarathon. De kaart wordt op 10 december gebracht naar Amnesty International in Amsterdam.

Deze actie is opgezet om aandacht te vragen voor de Finse transgender Sakris Kupila. Amnesty hoopt dat de Finse wet aangepast kan worden, zodat hij als man erkend kan worden. Dit is al eerder gelukt in Noorwegen.

Tijdens de lessen maatschappijleer hebben de leerlingen het gehad over transgenders, etnisch profileren en over mensenrechten in het algemeen. Op deze manier leerden de leerlingen, dat in andere landen een gevangenisstraf kan volgen voor in Nederland vanzelfsprekende zaken.

Na de ondertekening van de kaart hebben leerlingen nog een brief geschreven en konden ze nog meer lezen over negen vergelijkbare cases. De medewerkers van Amnesty International vonden de kinderen zeer geïnteresseerd en 'open minded'. Ze hadden duidelijk interesse in deze actie.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant