In september kreeg Divano al de Nissewaardpenning voor zijn heldhaftig optreden.
In september kreeg Divano al de Nissewaardpenning voor zijn heldhaftig optreden. Foto: Foto-OK.nl

Divano Dorder ontvangt Koninklijke Erepenning

Actueel 1.428 keer gelezen

Den Haag -  Divano Dorder uit Spijkenisse heeft gisteren de Koninklijke Erepenning in brons voor menslievend hulpbetoon ontvangen uit handen van  Commissaris van de Koning Jaap Smit. De uitreiking vond plaats in Madurodam tijdens de Nationale Heldendag.

De Nationale Heldendag is een initiatief van het bestuur van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Vanuit verschillende invalshoeken wordt op deze dag aandacht geschonken aan dapperheid en heldenmoed als bijzondere uitingen van goed burgerschap. Het Thema van dit jaar is: er schuilt een held in iedereen. Tijdens de bijeenkomst in Madurodam werden helden gedecoreerd die veelal met gevaar voor eigen leven zich hebben ingezet voor een medeburger.

Op 16 juli  dit jaar heeft Divano Dorder in de metro twee mannen, die zich agressief gedroegen, in bedwang gehouden. Door zijn kalme en doortastende optreden wist hij de andere passagiers gerust te stellen. Hierdoor kon de inmiddels gealarmeerde politie op het metrostation de twee mannen arresteren. Door zijn optreden heeft hij paniek, ongerustheid en erger onder de medereizigers voorkomen.

Op woensdag 6 september ontving Divano uit handen van burgemeester Mirjam Salet al de Nissewaardpenning.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant