Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Leerlingen SBO de Tandem vieren feest

Actueel 1.507 keer gelezen

Spijkenisse – Het is vandaag de hele dag feest op SBO de Tandem in Spijkenisse. Alle 145 kinderen volgen twee clinics om het tienjarig bestaan van Prokind Scholengroep te vieren. Alle scholen van Prokind hebben in januari dit jaar een waardebon cadeau gekregen, hiermee kunnen zij een bijzondere en leerzame activiteit voor hun leerlingen organiseren. De opdracht aan de scholen was echter wel om een dag aan te bieden waar avontuurlijk leren centraal staat.

Met een basketbal clinic van ex-prof basketballer Henk Pieterse en een clinic van Drumtastic is de Tandem daar zeer zeker in geslaagd. Tussen de clinics door hoeft er ook niet gewerkt te worden door de leerlingen, de hele dag zijn er workshops te volgen en worden er spelletjes gedaan in de klas.

Tijdens de clinic van Henk Pieterse staat het thema pesten centraal; de 2.11 meter lange ex-prof basketballer is vroeger door zijn lengte vaak gepest. Tijdens zijn 'Pest mij maar' tour brengt hij op een speelse manier pesten onder de aandacht. Het plezier tijdens deze clinic was duidelijk voelbaar en de leerlingen deden volop mee.  Maar ook de leerkrachten zaten niet stil; zo moesten er bijvoorbeeld twee juffen door een gang van leerlingen die de bal over hen heen gooiden lopen als een ware cheerleader. Respect en vertrouwen in en voor elkaar stonden hierbij centraal.

In de andere gymzaal van de school was al van veraf te horen dat de Drumtastic clinic onder begeleiding van Robin Verhage bezig was. Met twee drumstokjes en grote fitnessballen werd een swingende drum work-out gegeven. De kinderen leerden op muziek te drummen op hun eigen bal, maar ook op die van elkaar, zodat ze goed leerden samen te werken. Dat de leerlingen van de Tandem een goed ritmegevoel hebben is na vandaag wel bewezen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant