Afbeelding
Foto: Sterrenwacht Tweelingen

Sterrenwacht Spijkenisse doet mee aan Nacht van de Nacht

Actueel 519 keer gelezen

Spijkenisse - Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar weer meedoen aan allerlei activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht. Ook sterrenwacht Tweelingen in Spijkenisse is vanavond geopend.  Bij helder weer is het mogelijk om door diverse telescopen de sterrenhemel te bewonderen. Buiten zullen diverse telescopen zijn opgesteld gericht op objecten binnen en buiten ons zonnestelsel.

In deze nacht, waarop de wintertijd ingaat, zal de dertiende editie van de Nacht van de Nacht plaatsvinden. Er worden weer vele duizenden bezoekers verwacht op nachtactiviteiten in alle provincies. Vorig jaar trok de Nacht ruim vijfentwintigduizend bezoekers. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis.

Uiteraard is de grote telescoop in de koepel bij helder weer gericht op de sterrenhemel, op nevels op duizenden lichtjaren van ons vandaan! Ook zullen er presentaties worden gehouden over wat er allemaal aan de sterrenhemel te zien is. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn is er een alternatief programma van lezingen en presentaties dat zeker de moeite waard is. De sterrenwacht is  geopend vanaf 20.00 uur. Locatie Libelleveen, park Waterland Spijkenisse. Meer informatie op www.sterrenwachtspijkenisse.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant