Afbeelding
Foto: stock

Halloween in Nissewaard

Actueel 1.230 keer gelezen

Morgen wordt er op diverse plekken in Nissewaard weer gegriezeld. Onderstaand een overzicht van de bij de redactie bekende activiteiten:

Winkelcentrum 't Plateau

Zaterdag 28 oktober staat winkelcentrum 't Plateau tussen 13.00 en 17.00 uur in het teken van Halloween met 'griezel'clown Kim, gratis schminken en Halloween knutselen.

Symfonieplein

Op 28 oktober is er rond het Symfonieplein een lampionnenoptocht en een trick or treat. Verzamelen op het Symfonieplein om 18.45 uur. Om 19.00 uur vertrekt de optocht; wel zelf een lampion meenemen. De trick or treat vindt plaats tussen 19.30 en 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

De Nieuwe Brug

Bij de Nieuwe Brug op de M.A. de Ruijterstraat 7 is iedereen op zaterdag 28 oktober welkom op de Halloween Disco. Aanvang 19.30 uur. Voor leden gratis, niet-leden betalen € 0,50.

Spijkenisse Noord

De Halloween optocht door Spijkenisse Noord vindt plaats op 28 oktober. Kosten € 1,00 p.p., van jong tot oud. Start vanaf 18.00 uur op 't Plateau. Na een tocht van 1,5 uur vol griezels, acts, optredens en trick or treat eindigt de tocht weer op het winkelcentrum. Inschrijven via www.wijkcentrumnoord.nl

Heksenveen

Zaterdag 28 oktober wordt het weer griezelig gezellig tijdens Halloween in Karperveen. Voor het tiende achtereenvolgende jaar wordt de buurt omgetoverd tot Heksenveen. Burgemeester Salet zal bij de start aanwezig zijn. Thema voor dit jaar is 'Knibbel, knabbel, knuisje' en andere griezelige sprookjes. Daarmee aansluitend op het Kinderboekenweek thema 'lekker griezelen'. Ter voorbereiding lezen vrijwilligers van Halloween team Waterland in Halloweenkostuum voor uit een spannend boek bij enkele scholen in de wijk en krijgen alle leerlingen een kaartje voor de tocht. Daarop een nummer waarmee via heksenveen@hotmail.com kan worden aangemeld vóór 26 oktober. Dit kaartje moet ook worden meegenomen naar de start van de tocht. Max. 1000 kinderen ( 2 t/m 12), die wonen of op school zitten in Waterland, kunnen meedoen. Ook kunnen de gratis kaartjes worden afgehaald bij snackbar Verhagen in het winkelcentrum; op 4 (13.00-16.00) en op 6 en 13 oktober (15.30-17.00). Start vanaf 19.00 uur bij het Poorthuis of vanaf Karperveen 122 (t.o. inrit parkeergarage Jumbo). Zo'n 60 huizen zullen geheel in Halloween stijl worden aangekleed. Naast eeuwige roem is er voor het mooist versierde huis een leuke prijs.

Geervliet

Op zaterdag 28 oktober organiseert SKG een spooktocht door Geervliet voor kinderen van groep 1 t/m 8. De eerste vier groepen vertrekken om 19.00 uur vanaf de Haveling. Hier moeten ouders verplicht meelopen. Vanaf groep 5 mogen ouders mee lopen; die groepen starten om 20.30 uur. Deelname kost € 2,50 per kind. De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste bewoners die hun woning of straat willen versieren. Aanmelden voor deelname en versieren kan bestuur@skg-evenementen.nl

Ook na zaterdag zijn er nog Halloween-activiteiten. Je hoeft je dus niet te vervelen.

Winkelhart

Op zondag 29 oktober is het heksenteam aanwezig in het winkelhart van Spijkenisse. Kinderen kunnen lampionnen knutselen, er staat een green screen voor griezelige foto's en je kunt een draak en een heks ontmoeten. Alle activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur.

Abbenbroek

In Abbenbroek zijn er maar liefst drie momenten waarop er aandacht is voor Halloween. Op 1 november kun je van 14.00-16.00 uur cupcakes maken. Kosten € 2,50 p.p. en aanmelden via wilma.schout@upcmail.nl of acmolenberg@gmail.com o.v.v. halloween cupcakes en het aantal personen.

De jaarlijkse trick or treat is op vrijdagavond 3 november. De start is om 19.30 uur bij het Dorpshuis. De tocht is alleen voor kinderen van de lagere school (uit alle kernen). Op zaterdag 4 november kun je griezelen tijdens de Halloween Party (20.30 - 1.00 uur) met DJ Jesse in het Dorpshuis. Het spookbos is toegankelijk vanaf 8 jaar. Entree t/m 16 jaar gratis, daar boven € 2,00 (incl. consumptiebon).

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant