Auteur Eva Moraal.
Auteur Eva Moraal. Foto: PR

Eva Moraal in Wonderland

Actueel 152 keer gelezen

Op zondag 5 november presenteert uitgeverij Dutch Venture Publishers om 14.30 uur het boek Wonderland bij Boekhandel Haasbeek in Alphen aan den Rijn, een kerstbundel met tien romantische verhalen. Ook Spijkenisser auteur Eva Moraal zal aanwezig zijn. Haar verhaal Alf werd opgenomen in de bundel en net als de andere verhalen geïllustreerd door boekenblogger en illustrator Emmy van Ruijven. De bundel is uniek in Nederland, want tot nu toe gaf geen enkele Nederlandse uitgeverij een kerstbundel uit voor jong volwassenen met verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs.

Eva's verhaal gaat over de boze Sigrid die na de plotse scheiding van haar ouders besluit kerst alleen door te brengen. Hoe kunnen ze na vierentwintig jaar zomaar uit elkaar gaan? Maar dan ontmoet ze, op kerstavond, een vreemde lichte jongen. Met wie ze ook nog eens ingesneeuwd raakt. Sigrid mag dan wel klaar zijn met de liefde, de liefde lijkt nog niet klaar met haar. Eva vertelt: 'Met Alf wil ik iedereen een hart onder de riem steken die opziet tegen de donkere dagen. Mijn andere boeken, zoals Overstroomd (Lemniscaat 2012), zijn best wel heftig en dan is het heel fijn om eens zo'n feelgood-verhaal te kunnen schrijven. Ik hoop dat Alf de lezer meevoert op zijn magische reis!'

Kerstbundels zijn populair
Hoewel er nog geen kerstbundels voor young adults zijn uitgebracht van Nederlandse en Vlaamse auteurs, verscheen een paar jaar geleden wel het vertaalde Let it Snow, een bundel met drie verhalen van onder andere de populaire schrijver John Green. Dat Nederlandse jong volwassenen graag kerstbundels lezen, bewijst dit boek: het werd een bestseller. Reden voor uitgever Jen Minkman van Dutch Venture Publishing om in eigen land eens te kijken naar auteurs voor een kerstbundel. Die bleken er voldoende te zijn: Wonderland bevat namelijk geen drie, maar wel tien verhalen om helemaal in de kerstsfeer te komen. De auteurs komen overal uit het land vandaan; uit Groningen, Den Haag, Spijkenisse en zelfs uit België! Het zijn stuk voor stuk romantische verhalen, waarvan de genres uiteenlopen. Bovendien bevat elk verhaal een illustratie van Emmy van Ruijven, die al eerder boeken voor jong volwassenen illustreerde, zoals Lobsters en Piper Perish.

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers 'Let it snow' en 'My True Love Gave To Me' hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: 'Wonderland' bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant