Zwemles wordt in kleine groepjes gegeven.
Zwemles wordt in kleine groepjes gegeven. Foto: Madeleine de Haas
ondernemer van de week

Delta Sportcentrum

Actueel 877 keer gelezen

Spijkenisse - Delta Sportcentrum is geen gewone sportschool, het is een sportcentrum dat zich richt op gezondheid en preventie. Daarbij wordt gekeken naar de vraag van de klant. Zo is er een samenwerking met de Reumapatiëntenvereniging en een fysiotherapeut. Ruim 95% van de klanten maakt gebruik van de mogelijkheid tot maatwerk en sport op zijn eigen niveau.

Delta Sportcentrum beschikt ook over een zwembad voorzien van zoutwater electrolyse. Hier kunnen kinderen les krijgen voor hun Zwem-ABC. Het watervrij maken van kinderen begint al bij het babyzwemmen, ook wel bekend als ouder-kind zwemmen. Zodra een kind drie jaar oud is, gaat het naar het peuterzwemmen. Vanaf vier jaar kan er gestart worden met het Zwem-ABC.

Nationaal ABC Zwemdiploma
Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A,B en C. Deze zwemles richt zich op kinderen vanaf 4 jaar oud. In kleine groepen leren zij van een gediplomeerde zweminstructeur wat zwemveiligheid in het water inhoudt. Door de logische opbouw van het Zwem-ABC, worden kinderen bij het behalen van ieder diploma steeds vaardiger en veiliger in het water. Dit is noodzakelijk nu subtropische zwemparadijzen en buitenwateren steeds uitdagender zijn. Pas na het doorlopen van A,B én C zijn zij pas echt, onder alle omstandigheden, veilig en vrij in het water.

Kleine groepen
Het zwemonderwijs geschiedt in kleine groepen; maximaal negen leerlingen per instructeur. De instructeur is ook altijd in het water te vinden en staat dus niet aan de kant zoals bij diverse zwemscholen wel het geval is. 'Op deze manier kan de instructeur nauwlettend de ontwikkelingen in de gaten houden.'

Internet Zwemscore Module
Internet speelt in dit systeem een belangrijke rol. De leerlingen en hun ouders kunnen via de Zwemscore op internet op de hoogte blijven van de vorderingen van de zwemlessen voor het Zwem-ABC.

Hele jaar les
'Wij geven het hele jaar les', benadrukt Martijn. 'Er is dus gewoon 52 weken zwemles, ook in de vakanties. Alleen op feestdagen zijn we gesloten, maar een les die op een feestdag valt kan op een andere dag ingehaald worden.'

Zwemcombi
Terwijl het kind zwemles heeft, kan de ouder wachten in de lounge maar ook zelf sporten. Er is namelijk een interessante zwemoudercombi. Zwemles voor een kind kost € 48,00 per maand; voor slechts € 10,00 extra kunt u als ouder een uurtje sporten.

Wachtlijst
Delta Sportcentrum kent een wachtlijst voor het Zwem-ABC. Het is daarom belangrijk dat u uw kind op tijd aanmeldt. Dan kan via 0181-613969 of mail naar zwemmen@deltasportcentrum.nl

Uit de krant