Afbeelding
Foto: stock

Cloud Engineering op De Oude Maas

Actueel 336 keer gelezen

Spijkenisse - De Oude Maas heeft tijdens de herfstvakantie toestemming gekregen van het Ministerie van Onderwijs om de nieuwe opleiding Cloud Engineering te ontwikkelen. Cloud Engineering richt zich op versterken en intensiveren van samenwerking tussen onderwijs, regionaal bedrijfsleven en gemeenten om de ICT-opleidingen beter aan te sluiten op de eisen en wensen van de betrokken bedrijven en de sector. Door de groei in de mogelijkheden met cloud computing ontstaat er grote vraag naar specifieke ICT-professionals op het gebied van cloud, big data en cyber security. Data centra ontwikkelen zich in rap tempo en hebben behoefte aan geprofessionaliseerde ICT'ers met kennis en kunde van cloud engineering.

'Opnieuw hebben de aanvragen bewezen dat het onderwijs zich blijft vernieuwen. We zien dat de aanvragen echt inspelen op actuele vragen vanuit de arbeidsmarkt voor kwalitatief goed personeel. 'We hebben de afgelopen jaren veel gedaan om het (v)mbo innovatief en wendbaar te maken. Het Regionaal Investeringsfonds laat zien dat de samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven op regionaal niveau tot bijzondere initiatieven en resultaten leidt.' aldus demissionair minister Bussemaker.

Een tekort aan gekwalificeerd personeel, is op dit moment een van de grootste zorgen van bedrijven in de digitale sector. Daarnaast is er een kwalitatief probleem: Veel werkgevers klagen over de steeds groter wordende kloof tussen het onderwijs en praktijk. De Oude Maas gaat samen met  partners in de regio, onder aanvoering van het Techniek College Rotterdam, deze problematiek wegnemen.

Directeur Luuk Oortwijn: 'We zijn blij met het besluit van het ministerie. Het plan is volledig goedgekeurd. Naar verwachting kunnen leerlingen die nu in leerjaar 1 van de Techno MAVO zitten, dit vak  kiezen binnen het nieuwe profiel Media, Vormgeving en ICT'.

Eerder deze maand werd bekend dat De Oude Maas met ingang van volgend schooljaar start met een nieuwe MAVO, de Zorg & Welzijn MAVO.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant