De bestuurders hebben vertrouwen in een duurzame toekomst voor het regioziekenhuis.
De bestuurders hebben vertrouwen in een duurzame toekomst voor het regioziekenhuis. Foto: PR

Spijkenisse Medisch Centrum zeer tevreden over uitkomst BDO-benchmark Ziekenhuizen 2017

Actueel 379 keer gelezen

Spijkenisse - Dinsdag 17 oktober publiceerde accountantsorganisatie BDO haar 'Benchmark Ziekenhuizen 2017', een lijst die weergeeft hoe de algemene ziekenhuizen in Nederland financieel gepresteerd hebben in het afgelopen jaar.

Er is sprake van een forse resultaatsverbetering bij het Spijkenisse Medisch Centrum, waar de goede ontwikkelingen blijven aanhouden.

Resultaat van nieuwe strategie en hard werken
Het ziekenhuis is – vanzelfsprekend – zeer tevreden met de behaalde resultaten. 'Uit het rapportcijfer 7 blijkt dat het Spijkenisse Medisch Centrum financieel steeds gezonder wordt, zodanig dat we inmiddels tot de middenmoot van de ziekenhuizen behoren. Dit is het resultaat van de nieuwe strategie en het harde werken van alle betrokken medewerkers. De uitkomst van de BDO-benchmark (toetsing) geeft vertrouwen dat we de goede weg zijn ingeslagen', aldus Peter Langenbach lid raad van bestuur Spijkenisse Medisch Centrum

Bouwen aan duurzame toekomst
Eerder liet het ziekenhuis al weten dat het werkt aan een duurzame toekomst. Paul van der Velden, medebestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum: 'Ons doel is en blijft om de beste en zo compleet mogelijke zorg te bieden in de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en de Hoeksche Waard. We willen zodoende het pand verbouwen tot een anderhalve-lijns-centrum waar we – samen met partners uit de eerstelijnszorg – onder één dak een geïntegreerd zorgconcept kunnen aanbieden.'

Reactie van ziekenhuis aan BDO
Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft na een aantal moeilijke jaren in één jaar het negatieve eigen vermogen van € 7 miljoen weggewerkt. Kostenbewustzijn en gezamenlijk optrekken met de medische staf en het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) hebben geleid tot deze uitstekende resultaten. Uiteraard blijven kwaliteit en veiligheid van zorg voorop staan en beginnen we ieder overleg in het ziekenhuis met dat thema! Hoge kwaliteit betaalt zich uiteindelijk uit.

Over BDO-benchmark Ziekenhuizen
In het jaarlijkse 'Benchmark Ziekenhuizen' onderzoekt BDO de financiële performance van de algemene ziekenhuizen in Nederland. De resultaten worden gesplitst naar omvang (klein, middelgroot en groot), maar tonen ook de cijfers van individuele ziekenhuizen. Doel van de benchmark (toetsing) is niet alleen een algemeen beeld te schetsen, maar ook de veerkracht van ziekenhuizen te bevorderen. Voor extra verdieping legt BDO de onderzoeksresultaten vooraf voor aan een aantal ziekenhuisbestuurders. In de benchmark geven zij hun reactie en vertellen ze openhartig over hun financiële beleid.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant