De brugklassers gingen buiten aan de slag.
De brugklassers gingen buiten aan de slag. Foto: Charles de Foucauld

Jaarlijkse Doe-dag op de Charles de Foucauld

ma 16 okt 2017, 13:26 Actueel

Spijkenisse - Op de Charles de Foucauld Mavo vonden afgelopen week verschillende activiteiten plaats in het kader van de jaarlijkse Doe-dag.

De brugklassers stapten 's morgens vroeg al op de fiets richting Zwartewaal voor een buitenactiviteiten dag waaronder boogschieten en highland games. De leerlingen van de tweede klas zijn net als voorgaande jaren naar woonzorgcentrum Siloam in Hoogvliet geweest. Daar hebben zij voor de bewoners een gezellige en actieve dag verzorgd. Er waren tal van mogelijkheden zoals bloemschikken, nagels lakken, computerspelletjes, leren omgaan met een tablet of fijn buiten een tochtje maken in de rolstoel. Blijdorp was het doel van de derdeklassers, die met de metro richting Rotterdam gingen en daar hun opdrachten van de docenten kregen. Mede door het fraaie herfstweer beleefden ze er een actieve en plezierige leerzame dag. Voor de leerlingen van de examenklas was er deze dag een speciale opdracht: bezorg iemand, die het niet langer zelfstandig meer kan doen, een fijne dag door allerlei karweitjes uit te voeren zoals tuinieren, boodschappen doen en lichte huishoudelijke taken.

De Charles de Foucauld Mavo is een school met veel zorg voor onderwijs en welzijn voor haar leerlingen, maar ook voor de mensen die af en toe een even extra aandacht en hulp nodig hebben. Ook nu weer wordt met een tevreden gevoel teruggekeken op de Doe-dag.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten ui Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant