Geniet bij De Gulle Gaper van het haardvuur. Foto: PR.
Geniet bij De Gulle Gaper van het haardvuur. Foto: PR. Foto: PR

De Gulle Gaper

wo 18 okt 2017, 12:00 Actueel

Spijkenisse - De herfst is aangebroken. Buiten is het nat en guur, maar binnen bij De Gulle Gaper brandt het haardvuur en kun je genieten van alles wat dit seizoen je te bieden heeft. Een heerlijke maaltijd met bijpassende wijn, maar ook een herfstbok met een borrelplank.

Het is nog niet bij iedereen bekend, maar sinds 1 december 2016 heeft De Gulle Gaper een nieuwe eigenaar. Jean Paul van Holst, zijn vrouw en hun medewerkers (een volledig nieuw team) hebben inmiddels hun draai gevonden en genieten ervan u kennis te laten maken de vernieuwde kaart.

Specialiteiten van de grill
De zomerse gerechten hebben plaats gemaakt voor gerechten die passen bij de herfst. Denk daarbij vooral aan de specialiteiten van de lavasteen-grill zoals een flinke varkenshaas, een ribstuk van het Capelinvarken of een stevige entrecote, die u in verschillende formaten kunt bestellen. Binnenkort komen ook de wildgerechten weer op de kaart. Inmiddels is ook het kerstmenu bekend en eind november, op Black Friday kunt u genieten van een surprise-menu.

Thema-avond
Op woensdagavond is het schnitzel-avond. U geniet dan voor slechts € 12,50 van een heerlijke schnitzel met een saus naar keuze. Vrijdagavond is spareribs-avond. Sowieso kunt u de spareribs al onbeperkt bestellen, maar op vrijdag betaalt u er slechts € 15,00 voor. 'En het zijn echt de allerlekkerste van Spijkenisse', aldus Jean Paul. 'Er zit lekker veel vlees aan.' De Gulle Gaper stond bekend om de koopavondspies. Die is vervangen door de koopavond-schotel, vooral voor winkeliers en hun personeel erg aantrekkelijk. Even bellen hoe laat je komt en je eten staat op tijd op tafel.

Driegangenmenu
Ontdek de nieuwe kaart in het weekend. Op zaterdag en zondag stelt u uw eigen driegangenmenu samen uit de gehele menukaart. Voor een voor-, hoofd- en nagerecht betaalt u slechts € 29,75. Waar maakt u dat nog mee. Daarnaast is er ook iedere maand een driegangenmaandmenu.

Lunch
Uiteraard bent u ook welkom met de lunch. Naast de uitgebreide lunchkaart, kunt u ook kiezen voor het maandelijks wisselende 12-uurtje, bestaande uit een kopje soep, warme snack, ei en brood. Of kies voor de lunchproeverij; een heerlijk wisselende tweegangen lunch die u afsluit met een kopje koffie of thee.

Wijnkaart
Bij een goede maaltijd hoort een goed glas wijn. Niet iedereen beschikt over wijnkennis en daarom staat er bij ieder gerecht een wijnadvies. 'We hebben de hulp ingeroepen van een vinoloog, zodat we onze gasten een volledige wijn-spijsbeleving kunnen bieden. Uiteraard worden deze wijnen met humor beschreven, want dat past bij ons concept.'

Krijtborden
De Gulle Gaper heeft aan de ene kant een gezellige en gemoedelijke uitstraling door het gebruik van lichte kleuren en een glazen plafond, maar is ook een beetje stoer door de dierenschedels die aan de muur hangen. De krijtborden voegen extra sfeer toe en tonen daarnaast wat De Gulle Gaper biedt.

Trotseer het herfstweer en ervaar het zelf. U zult er geen spijt van krijgen. Kijk voor meer info op www.gullegaper.nl

Uit de krant