Zo'n 50 ballonnen gingen de lucht in tijdens Mooi Momentje.
Zo'n 50 ballonnen gingen de lucht in tijdens Mooi Momentje. Foto: Foto-OK.nl

Mooi Momentje bij ABOVO uitvaartverzorging in het Winkelhart

Actueel 318 keer gelezen

Spijkenisse – Onder een heerlijk zonnetje kon vanmiddag een Mooi Momentje worden beleeft in het winkelhart van Spijkenisse. Op het plein voor de ingang van de Kopspijker, kon een ballon van uitvaarverzorging ABOVO worden opgelaten met daaraan een kaart waarop bijvoorbeeld een speciale herinnering, een mooi moment van nu of een wens voor de toekomst kon worden geschreven.

Evelien Ligthart en John den Breejen van ABOVO boden belangstellenden naast een goed gesprek en de ballon met wenskaart ook een drankje geserveerd door de medewerkers van Brownies & Downies aan. Daarnaast speelde een zanger/pianist verzoeknummers bij het oplaten van de ballonnen.

'Juist als uitvaartverzorgers weten wij hoe dierbaar en waardevol het leven is. Het is belangrijk om je geregeld bewust te zijn van de mensen om je heen, waarvan je houd', aldus Evelien en John. 'Even stilstaan en genieten van het leven.' De uitvaartverzorgers doen hun hun werk met liefde en passie en staan zo ook in het leven. Bij Brownies & Downies, de horecagelegenheid in het Winkelhart waar mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt werken, vonden zij ook diezelfde passie. Daarom werd samen dit Mooi Momentje georganiseerd.

De middag bleek een schot in de roos; zo'n 50 ballonnen met mooie wensen kozen het luchtruim. 'Allerlei emoties kwamen voorbij. Zeker niet alleen tranen, maar er werd ook gelachen en gedanst. Ballonnen zijn natuurlijk ook om iets te vieren. Het was een geslaagde en mooie middag; zeker voor herhaling vatbaar', aldus John den Breejen.

Uit de krant