Met een door de leerlingen gezongen lied en confetti werd de aftrap gegeven.
Met een door de leerlingen gezongen lied en confetti werd de aftrap gegeven. Foto: Foto-OK.nl
video

CBS Marimba wordt The leader in Me-school

Actueel 1.746 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag was wethouder Kees Dijkman aanwezig bij de lancering van de pedagogische leerlijn 'The Leader in Me' die CBS Marimba vanaf dit schooljaar gaat volgen.

Het oorspronkelijk door Steve Covey ontwikkelde gedachtengoed, is vertaald naar een pedagogische leerlijn die kinderen op een speelse manier zeven gewoonten aanleert gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen.

De leerkrachten van de Marimba zijn de afgelopen twee jaar al getraind en begeleid in het zich eigen maken en werken met de zeven gewoonten, om zo een The Leader in Me-school te kunnen worden. Anabelle van Wijk, die twee jaar geleden directeur van de Marimba met locaties aan de Galileïlaan en aan de Eikenlaan werd, introduceerde deze fundamentele nieuwe manier van ontwikkelen op de school.

Het principe is dat effectieve mensen zeven gewoonten hebben die de basis zijn voor hun succes en dat iedereen deze gewoonten bij zichzelf (verder) kan ontwikkelen: Wees proactief en maak je eigen keuzes, maak een plan, eerst werken en dan spelen, zoeken naar voordeel voor iedereen, luister voordat je praat, samen is beter en evenwicht voelt het best, zijn in het kort samengevat de zeven gewoonten waarna gewerkt wordt.

Bij de aftrap van de voor de Marimba nieuwe leerwijze, werd door alle 250 leerlingen een speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerd lied gezongen. Ook was er confetti en voor iedereen een lekkere appel. Inmiddels zijn er meer dan 53 The Leader in Me-scholen in Nederland.

Roel van Deursen maakte de volgende impressie van de aftrap van de nieuwe leerlijn:

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant