Afbeelding
Foto: René Bakker

Presentatie debuutthriller Angelique Haak

Actueel 465 keer gelezen

Spijkenisse – In bibliotheek De Boekenberg presenteerde Angelique Haak uit Spijkenisse vanavond haar debuut thriller 'Een nieuw begin'. Al sinds haar jeugd heeft de 38-jarige Angelique een passie voor lezen en schrijven. Na het winnen van de ter gelegenheid van 'de week van het spannende boek' door deze krant in 2013 uitgeschreven regionale schrijfwedstrijd, begon het bij Angelique pas echt te 'kriebelen'.

Na de middelbare school  volgde ze eerst een opleiding tot schoonheidsspecialiste en nagelstyliste en begon voor zichzelf. Een allergie zorgde ervoor dat ze dit moest opgeven en om die reden maakte ze de switch naar administratief medewerkster. Al gauw wist ze dat niet de rest van haar leven te willen doen en besloot ze haar grootste passie lezen, om te zetten in het schrijven van een boek. Haar eerste boek, dat ze naar een grote uitgever stuurde, werd afgewezen. Angelique kreeg echter wel goede feedback, met daarbij tips ter verbetering.

Kort na elkaar werden daarna haar twee kinderen geboren zodat er niets meer van schrijven kwam. Het winnen van de regionale schrijfwedstrijd zorgde voor een omslag. Het begon opnieuw te kriebelen en ze maakte letterlijk een 'nieuw begin'. Angelique pakte de draad van het schrijven weer op en schreef in zeven maanden tijd een geheel nieuwe thriller met de titel 'Een nieuw begin'. Deze keer stuurde ze haar manuscript naar de in het uitgeven van thrillers en misdaadromans gespecialiseerde uitgeverij De Crime Compagnie uit Laren. Geruime tijd later, begin van dit jaar, reageerde de uitgever positief met als resultaat het prachtige boek dat vanavond door schrijfster en uitgever samen werd gepresenteerd.

De kleine uitgeverij Crime Compagnie krijgt plusminus vijf manuscripten per week toegestuurd en heeft zo'n 20 vaste schrijvers in haar 'stal'. 'Het gebeurt hooguit een of twee keer per jaar dat we een boek van een nieuwe auteur uitgeven, maar het verhaal van Angelique pakte ons meteen. Het heeft pit, diepgang en alles wat een boek de moeite waard maakt om uit te geven', aldus uitgeefster Ilse Karman. Vroeglezers, lezers die in opdracht van de uitgeverij een manuscript lezen voordat het wordt uitgegeven, beoordeelden 'Een nieuw begin' met termen als: moeilijk om weg te leggen, verrassend en leest als een trein.

De schrijfster bedankte bij de presentatie haar man en kinderen die haar de tijd en rust gunden om het boek te schrijven. Haar man fungeerde bovendien als proeflezer. Het eerste exemplaar reikte de trotse schrijfster uit aan oud collega Erna Zoethout, die haar stimuleerde om het schrijven door te zetten en niet op te geven. Na de presentatie in de overvolle met familie, bekenden en overige belangstellende gevulde ruimte in de bibliotheek, signeerde Angelique de ter plaatse verkochte eerste exemplaren van haar boek. 'Een nieuw begin' is in de lokale boekhandel en online voor € 15,00 verkrijgbaar. De eerste druk van het boek omvat 2000 exemplaren.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant