Waterscouting spektakel op het Brielse Meer.
Waterscouting spektakel op het Brielse Meer. Foto: Admiraliteit 14

Geslaagde Roei, Zeil en Wrikwedstrijden

Actueel 298 keer gelezen

Afgelopen weekend zijn er op het Brielse Meer door de waterscouting groepen voor de 48e keer roei,zeil en wrikwedstrijden gehouden.

De opening van het festijn op zaterdagmorgen moest een kwartier uitgesteld worden vanwege een flinke stortbui en tussendoor moest even alles worden stilgelegd vanwege een fanatieke onweersbui, maar alle wedstrijden zijn uitgevaren.

Lange afstand roeien
In totaal hebben er 54 lelievletten aan de wedstrijden meegevaren en waren er ongeveer 300 jongens en meisjes van 10 tot en met 18 jaar het hele weekend met die boten op het water te vinden om de onderdelen korte en lange afstand roeien, wrikken en zeilen te varen. Maar ook hun leiders en oudste leden lieten even zien dat ook zij de technieken nog steeds onder de knie hebben. Zaterdagavond werd traditioneel het populaire onderdeel lange afstand roeien gevaren. Het aantal deelnemers voor dat lange afstand roeien was zelfs zo groot, dat de start in twee categorieën werd gedaan. Het Brielse Meer is te smal voor 35 boten op één startlijn.

Het overall klassement is gewonnen door de Geysendorffergroep uit Westvoorne, de Heenvlietse scoutinggroep Bernisse is met 1377 punten als vierde in het overall klassement geëindigd .Daarnaast heeft de Spijkenisser scoutinggroep Tasmania het zeilen gewonnen en mag daarmee naar de nationale Scouting zeilwedstrijden in Harderhaven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant